Conferința de presă anuală a președintelui Vladimir Putin. Cele mai semnificative momente
23/12
Lavrov i-a propus secretarului general al NATO să-și schimbe locul de muncă
24/12

Câți ruși regretă destrămarea URSS

Foto: invictory. org

Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de Fundația ”Opinia publică” (FOM), 62% dintre ruși regretă destrămarea Uniunii Sovietice în urmă cu 30 de ani, se arată într-un comunicat postat pe site-ul organizației, relatează Gazeta.ru.

Conform datelor FOM, dintre toți, cel mai mult regretă destrămarea Uniunii Sovietice rușii cu vârste cuprinse între 46 și 60 de ani (82%). Printre cetățenii de peste 60 de ani, dispariția URSS este regretată de 76%.

Printre tinerii cu vârste între 18 și 30 de ani, dezintegrarea statului sovietic este regretată de mai mult de un sfert dintre repondenți (28%). Emoții similare sunt trăite, la categoria de vârstă 32-45 de ani, de 56% dintre participanții la chestionar.

La polul opus, 21% dintre locuitorii Rusiei nu regretă destrămarea Uniunii Sovietice.

Sondajul din ușă în ușă a fost realizat în perioada 10-12 decembrie, în 53 de subiecte ale Federației Ruse. La întrebările sociologilor au răspuns 1500 de persoane.

În Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului Rus, a fost introdus un proiect de lege privind recunoașterea destrămării Uniunii Sovietice drept o catastrofă geopolitică a secolului al XX-lea. Data destrămării Uniunii Sovietice este considerată ziua de 25 decembrie 1991.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1101984