Pușkov a ridiculizat propunerea SUA de a ajuta Kazahstanul
08/01
Jirinovski a indicat motivele protestelor din Kazahstan
08/01

Expert: În 2022 va apărea un hibrid între om și inteligența artificială (IA)

Foto: dailymoscow.ru

În anul 2022 vor apărea hibrizi între om și inteligența artificială, a anunțat directorul Centrului de Competențe al Inițiativei Tehnologice Naționale, Aleksandr Buhanovski, citat de cotidianul Izvestia.

Potrivit spuselor sale, principiul de lucru al ”centaurilor” cognitivi sau al sistemelor hibrid se bazează pe soluționarea interactivă comună, de către om și IA, a unei probleme complexe. Și unde, cele două părți vor acționa ca egali.

”Astfel, omul și Inteligența Artificială își pot pune concomitent în valoare calitățile lor puternice (oamenii prin intuiție, IA prin viteza de reacție și memoria necondiționată), ceea ce permite obținerea unui rezultat mai bun decât cel obținut dacă s-ar fi lucrat separat”, a explicat Buhanovski pentru RIA Novosti.

Tot în 2022, o altă tendință vor deveni tehnologiile de tip avatar. Pentru ca un avatar să poată învăța si evolua singur, este nevoie de așa-numitele tehnologii informaționale megacognitive, care reproduc reacția omului la astfel de interacțiuni, a precizat Buhanovski.

«Astfel de tehnologii pot genera un întreg set de soluții aplicate legate de avataruri, precum ”inchizitorul digital”, ce permite utilizatorului său să existe în siguranță chiar și în ”universuri false” sau ”vânătorul de capete”, capabil să ”identifice”, după amprenta digitală, un specialist de înaltă calificare (care nu are nici o intenție de a-și schimba locul de muncă) și să-i facă o ofertă pe care, mai mult ca sigur, el să nu o poată refuza», a adăugat expertul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100233