Peskov: UE trebuie să decidă singură formatul dialogului cu Rusia
19/01
Comitetul pentru Investigații al Rusiei verifică dacă aurul sciților a fost furat
19/01

Duma de Stat a adoptat legea privind închisoare pe viață pentru pedofilii recidiviști

Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului Rus/ Foto: RIA Novosti

Duma de Stat a adoptat o lege ce prevede pedepsirea cu închisoare pe viață a pedofililor recidiviști. Proiectul a fost depus spre examinare la 10 septembrie 2021 de deputații grupului parlamentar al partidului ”Rusia Unită”, Pavel Kreșeninnikov și Aleksandr Hinștein, precum și de prim vicespeakerul Consiliului Federației și secretar al Consiliului general al aceleiași formațiuni politice, Andrei Turciak. Acest lucru s-a întâmplat după tragedia din Kiseliovka, regiunea Kemerovo (Siberia de Vest), unde Viktor Pesternikov, în vârstă de 41 de ani, care avusese deja o condamnare pentru pedofilie, a violat și ucis două eleve de zece ani, relatează agenția RIA Novosti.

 Marți, documentul a fost adoptat în a doua lectură. Prim vicepreședintele Comitetului pentru legislație și organizarea statului, Irina Pankina, a declarat că, având în vedere importanța socială deosebită a proiectului, se propune examinarea lui imediată și în a treia lectură. ”Nu există obiecții”, a declarat președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin. Deputații au votat în unanimitate adoptarea legii. 

Acum, închisoarea pe viață se extinde asupra: 

– pedofililor recidiviști care au abuzat de copii cu vârste de până la 18 ani (anterior a fost până la 14 ani); 

– cazurilor când victime cad doi și mai mulți copii; 

– situațiilor când aceasta este asociat cu comiterea altei infracțiuni grave sau deosebit de grave. 

Articolele 131 (”Viol”) și 132 (”Acte de agresiune cu caracter sexual”) din Codul Penal al Rusiei vor fi modificate în consecință. 

Investigarea preliminară în cazurile de infracțiuni menționate va fi de competența Comitetul de Investigații.

Printre inițiativele respinse de comitetul de profil s-au numărul introducerea pedepsei cu moartea pentru pedofilii recidiviști, precum și controlul pe viață al acestora cu ajutorul brățărilor electronice. 

Cazul din Kiseliovka, unul dintre multe altele. 

Cel mai recent incident de răsunet s-a petrecut în Kostroma (nordul Rusiei Centrale). La 4 ianuarie, o fetiță de patru ani care ieșise la joacă pe stradă, a fost răpită de doi bărbați. 

Suspecții au fost găsiți în căminul din localitate, unde se afla și trupul copilului. Persoanele reținute au mărturisit că au violat și ucis. Amândoi aveau antecedente penale, unul dintre ei o condamnare pentru agresiune sexuală și pornografie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1919305