Comitetul pentru Investigații al Rusiei verifică dacă aurul sciților a fost furat
19/01
Riabkov a propus SUA încă o ”opțiune” privind Ucraina și Georgia în NATO
20/01

Ambasada Rusiei la Washington a îndemnat SUA să renunța la livrări de arme în Ucraina

Ambasada Federației Ruse din Washington/ Foto: vesma.today

Statele Unite trebuie să confirme interesul lor pentru o soluție diplomatică la tensiunile din jurul Ucrainei, refuzând să furnizeze arme acestui stat, a declarat Ambasada Rusiei la Washington, scrie agenția RIA Novosti. 

”Dacă SUA sunt cu adevărat angajate în eforturi diplomatice de reglementare a conflictului intern ucrainean, trebuie să renunțe la planurile lor de a livra noi loturi de arme pentru Forțele Armate ale Ucrainei”, se arată în declarația Ambasadei Rusiei postată pe Facebook. 

”În schimb, Washingtonul ar trebui să-și folosească influența asupra autorităților Ucrainei, pentru a-i convinge să pună capăt sabotării Acordurilor de la Minsk”, se arată în document. 

Venind în completare, viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a declarat că Moscova cere SUA să suspende livrările de arme către Ucraina. ”Subliniem necesitatea de a nu mai furniza regimului războinic al Ucrainei arme și instructori, de a ajuta la elaborarea de planuri pentru construcția de baze militare și implementarea lor, la desfășurarea de activități educative și de antrenament și multe altele, ce reprezintă pentru noi o amenințare directă”, a spus Riabkov, citat de RIA Novosti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1919169