Ministerul Rus de Externe: SUA creează o acoperire informațională pentru provocările din Ucraina
20/01
MAE rus: Moscova este gata să colaboreze cu UE, dacă observă disponibilitate de regândire a liniei față de Rusia
21/01

Germania: Cum s-a ”răsucit” Berbock în problema gazelor rusești

Gazoductul Nord Stream 2/ Foto: ok.ru

În cadrul discuțiilor purtate, la Moscova, cu ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, șefa diplomației germane, Annalena Berbock, a recunoscut interesul pentru gazele naturale rusești, a declarat, într-un interviu acordat publicației Ucraina.ru, politologul german, Alexander Rahr, scrie RIA Novosti. 

Potrivit spuselor sale, până atunci, Berbock ar fi dorit să facă din gazoductul ”Nord Stream scolz, mord, nord sream 2, vesti, vesti2” o ruină pe fundul Mării Baltice”, dar cancelarul Olaf Scholz a făcut-o să se răzgândească. 

”Vizita lui Berbock în Rusia a arătat cu totul altceva. Ea nu a declarat că nu va exista ”Nord Stream-2”, dimpotrivă, s-a sucit cu 180 de grade, s-a ”răsucit”, a spus Rahr. 

Politologul este de părere că Berbock a început să acționeze ca reprezentantă a unei diplomații constructive germane, nu doar ca reprezentantă a Partidului Verzilor. 

”Ea (Berbock, n.r.) a spus că noi avem în continuare, pentru mulți ani de acum înainte, nevoie de gazul din Rusia. Vă rugăm, vrem siguranță în livrările de gaze destinate nouă”, a arătat Rarh.  

Cu o capacitate de 55 miliarde metri cubi pe an, gazoductul ”Nord Stream2” se întinde pe fundul Mării Baltice până în Germania. Procedura de certificare a conductei este suspendată temporar, deoarece autoritatea de reglementare a considerat necesară înființarea, în Germania, a unei filiale a Nord Stream 2 AG, care, conform legislației europene, trebuie să depună o nouă cerere de certificare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1919864