Lavrov a îndemnat NATO să-și retragă trupele din Bulgaria și România
21/01
Lavrov: Cu Blinken s-a discutat despre sferele de influență în Europa
21/01

Lavrov: Rusia nu a amenințat niciodată Ucraina prin vocea reprezentanților ei oficiali

Foto: rg.ru

Rusia nu a amenințat niciodată poporul ucrainean din partea reprezentanților ei oficiali, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, citat de agenția TASS. 

”Niciodată, nicăieri și nici măcar o dată, Rusia nu a amenințat poporul ucrainean prin vocea reprezentanților ei oficiali”, a spus șeful diplomației de la Moscova la conferința de presă organizată, vineri, după negocierile purtate, la Geneva, cu Secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken (în imagine). 

Potrivit lui Lavrov, SUA vor menționa, probabil, problema ucraineană în răspunsurile lor scrise la propunerile ruse privind garanțiile de securitate. 

”Încă o dată, colegii noștri americani au încercat, astăzi, să plaseze Ucraina în centrul atenției întregului proces de negocieri”, a adăugat Lavrov. ”Mi s-a părut că, într-un final, după explicațiile noastre, dar menținându-și îngrijorările, cum le numesc ei, au înțeles, totuși, că trebuie să se concentreze pe propunerile noastre, și s-a promis, subliniez încă o dată, să ne prezinte săptămâna următoare, în scris, o reacție la propunerile noastre. Sunt aproape convins că, oarecum, într-un fel sau altul, acolo se va vorbi și despre Ucraina, dar nu am auzit astăzi nici un argument care să susțină poziția americană în legătură cu ceea ce se întâmplă la granița ruso-ucraineană. Doar îngrijorare, îngrijorare, îngrijorare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1917997