MAE rus a catalogat drept provocare raportul despre politica Rusiei în Ucraina, publicat de SUA înaintea întâlnirii de la Geneva
23/01
Le Figaro: NATO se pregătește de război și își desfășoară trupele la granița cu Rusia
23/01

Maria Zaharova: Nu sunt excluse provocări din partea SUA și Ucrainei împotriva Rusiei în ajunul Olimpiadei de la Beijing

Foto: earth.com

Informațiile apărute în mass-media potrivit cărora președintele Chinei, Xi Jinping, i-ar fi putut cere președintelui rus, Vladimir Putin, să nu invadeze Ucraina în timpul Olimpiadei de la Beijing, nu corespund realității. Așa a evaluat aceste informații reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, pe pagina sa de pe rețeaua Telegram. 

”Asta nu mai este fake, este deja o operațiune specială informațională pusă la cale de serviciile de resort americane prin intermediul Bloomberg. Așteptăm provocări din partea SUA și a regimului de la Kiev”, a scris Zaharova. 

Potrivit spuselor sale, respectiva agenție de presă a încetat de mult să mai fie independentă. ”Iar acum o demonstrează cu vârf și îndesat”, a concluzionat reprezentanta MAE. 

Citând un diplomat din Beijing, agenția Bloomberg a anunțat anterior, că Xi Jinping i-ar fi adresat lui Putin rugămintea de a renunța la orice acțiune ofensivă în Ucraina pe durata derulării Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Beijing. În articol se afirma că liderul chinez încearcă să-și consolideze autoritatea în interiorul țării în ajunul unui eventual al treilea mandat, iar o criză în Europa este ultimul lucru de care are nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1918969