Corneliu Vlad: Și totuși, la Bruxelles unii doresc un război prelungit în Ucraina
26/04
Explozia din Transnistria a fost efectuată de trei diversioniști veniți din Ucraina
27/04

Lavrov: A venit momentul adevărului pentru ONU și pentru comunitatea mondială

Foto: france24.com

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că a venit momentul adevărului în relațiile internaționale. Potrivit spuselor sale, în viitorul aproapiat lumea va trebui să decidă dacă omenirea va urma Carta Organizației Națiunilor Unite sau va permite să fie instaurat dictatul unei singure părți cu un grup de sateliți, informează Lenta.ru. 

Vorbind pe această temă la conferința de presă convocată, marți, la finalul convorbirilor purtate cu secretarul general al ONU, Antonio Gutteres (în imagine), Lavrov a subliniat că rezolvarea acestei probleme nu suportă amânare. 

”Ne aflăm într-o etapă de dezvoltare a relațiilor internaționale, când vine momentul adevărului: fie noi toți ne împăcăm cu ideea ca cineva, singur cu grupul lui de sateliți, decide cum să trăiască omenirea, fie omenirea va trăi pe baza Cartei ONU”, a spus diplomatul. 

În același timp, el a amintit că formarea, în afara formatelor universale sub egida ONU, a unor parteneriate alternative pentru reglementarea și dezbaterea pe arena internațională a unor chestiuni politice cheie, vine în dezacord cu Carta organizației. În opinia lui, cei care încalcă statutul trebuie trași la răspundere. 

Șeful diplomației ruse a declarat, de asemenea, că, în procesul de reformare, Consiliul de Securitate al ONU trebuie să se elibereze de marele său neajuns și anume dominația țărilor occidentale. 

Anterior, Lavrov a declarat că SUA și alte țări occidentale încearcă să devalorizeze dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141980