Ministrul Apărării, Șoigu, a calificat drept țintă legitimă transportul cu arme NATO ajuns în Ucraina
05/05
Ucraina a înarmat peste cincizeci de batalioane naționaliste – iar „Azov” nu este cel mai periculos
05/05

Începând de ieri, armata rusă a deschis un coridor pentru evacuarea civililor de la ”Azovstal”

Combinatul ”Azovstal”/ Foto: RIA Novosti

Începând de iari, Forțele Armate ale Rusiei au deschis pentru trei zile, până la 7 mai, între orele 8,00 și 18,00, un coridor pentru evacuarea civililor rămași de pe teritoriul uzinei ”Azovstal”, din Mariupol, a anunțat Ministerul Apărării, citat de RT. 

”În conformitate cu decizia conducerii Federației Rusie și pornind de la principii umanitare, Forțele Armate ale Rusiei au deschis, între orele 8,00 și 18,000 în zilele de 5, 6 și 7 mai 2022, un coridor umanitar de pe teritoriul combinatului metalurgic ”Azovstal”, pentru evacuarea civililor (personalul muncitor, femei și copii), a căror prezență în amenajările subterane ale combinatului a fost din nou anunțată de autoritățile de la Kiev”, a precizat ministerul. 

Forțele Armate ale Rusiei și forțele DNR vor înceta acțiunile militare și se vor retrage la o distanță sigură, astfel încât civilii să se poată îndrepta ”în orice direcție aleasă de ei”, atât pe teritoriul Rusiei, cât și în zonele aflate sub controlul autorităților de la Kiev. 

Anterior, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că la 1 mai din interiorul uzinei ”Azovstal” au fost evacuați alți 80 de civili deținuți ostatici de naționaliștii ucraineni. După evacuare, ei au primit adăpost și hrană. 

În două zile, de pe teritoriul ”Azovstal” au ieșit 101 de cetățeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2080615