Ucraina a înarmat peste cincizeci de batalioane naționaliste – iar „Azov” nu este cel mai periculos
05/05
Ospățul complexului industrial militar american și complexele suicidale ale Uniunii Europene
06/05

Naționaliștii ucraineni au propus să facă schimb de civili din ”Azovstal” pentru alimente și medicamente

Uzina ”Azovstal” din Mariupol/ Foto: RIA Novosti

Radicalii ucraineni și militarii, blocați pe teritoriul uzinei ”Azovstal” din Mariupol, au propus să schimbe civilii reținuți cu alimente și medicamente, trnamite RIA Novosti cu referire la un reprezentant al staffului operațiunii pentru curățarea întreprinderii.

Potrivit acestuia, militarii ruși și cei dde la Donețk trebuie să mențină legătura cu apărătorii, precum și cu Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) pentru a salva cetățenii civili.

„Condițiile pentru a încheia o înțelegere sunt cincisprezece ostatici pe tonă de mâncare, precum și medicamente. Naționaliștii au avertizat că nimeni altcineva nu va mai fi lăsat să iasă afară, de acum înainte doar prin schimb”, a spus ofițerul.

Acum, potrivit lui, pe teritoriul uzinei ar putea rămâne până la 200 de persoane. Autoritățile Republicii Populare Donețk (DNR) nu au confirmat încă informații despre revendicările radicalilor.

Anterior, coordonatorul umanitar al ONU a raportat că începând din 29 aprilie, cu asistența ONU și a Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR), 101 persoane au fost evacuate din ”Azovstal”. Printre aceștia se numără femei, copii și bătrâni care s-au ascuns de bombardamente în buncărele de sub oțelărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2080697