Fostul deputat în Rada Supremă, Juravko: Zelenski va fi ucis de serviciile speciale occidentale
10/05
Experții chinezi au explicat de ce, la 9 mai, Putin a câștigat în fața Occidentului
11/05

Ministerul Rus al Apărării a anunțat pierderile suferite de Ucraina în timpul absurdei acțiuni de PR de cucerire a Insulei Șerpilor

În aceste zile, operațiunea Forțelor Armate Ucrainene în zona Insulei Șerpilor a fost zădărnicită/ Foto: anticwar.ru

Reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, Igor Konașenkov, a anunțat că, pe parcursul absurdei acțiuni de PR de cucerire a Insulei Șerpilor, Kievul a pierdut peste 50 de luptători ucraineni și militari ai unităților de elită ale Forțelor Armate ale Ucrainei, patru avioane, zece elicoptere, trei șalupe și 30 de aparate de zbor fără pilot, scrie RT.

Reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, general-maiorul Igor Konașenkov/ Foto: RIA Novosti

Potrivit spuselor sale, în ziua de 10 mai, în zona Insulei Șerpilor, mijloacele ruse de apărare aeriană au distrus încă o dronă ucraineană Bayraktar TB2.

În total, în ultimele trei zile, Kievul a pierdut în această zonă 30 de drone, inclusiv zece aparate de atac Bayraktar TB2.

Konașenkov a menționat că toate dronele au fost implicate în acțiunea eșuată de PR a regimului de la Kiev de cucerire a Insulei Șerpilor în ajunul Zilei Victoriei.

De asemenea, militarii ruși au descoperit pe mal, aduse de valuri, cadavrele a altor trei diversioniști ucraineni.

Se precizează că, în prezent, pe Insula Șerpilor, ca urmare a eșecului operațiunii Kievului, au rămas cadavrele a 27 de luptători ai subunităților ucrainene de operațiuni speciale și naționaliști. Regimul de la Kiev a pierdut, de asemenea, trei bombardiere Su-24 și un avion de vânătoare Su-27, zece elicoptere.

”Dintre acestea, în aer au fost doborâte trei elicoptere Mi-8, cu trupe de desant la bord, un elicopter de susținere Mi-24. În plus, alte șase elicoptere Mi-8 și Mi-24, mobilizate pentru acțiune, au fost distruge la sol în zona așezării Arțiz, din regiunea Odessa”, a anunțat Konașenkov.

Potrivit spuselor sale, pe mare au fost, totodată, distruse trei șalupe de asalt blindate Kentavr, cu pușcași marini la bord.

Konașenkov a subliniat că, absurdă din punct de vedere militar, aventura de cucerire a Insulei Șerpilor s-a încheiat cu o catastrofă pentru Ucraina.

”Absurda acțiune de PR a regimului de la Kiev de cucerire a Insulei Șerpilor în ajunul Zilei Victoriei a dus la moartea fără sens a mai mult de cincizeci de luptători ucraineni și militari ai subunităților de elită ale Forțelor Armate ale Ucrainei, la pierderea a patru avioane, zece elicoptere, trei șalupte și 30 de aparate de zbor fără pilot”, a spus el.

Anterior, Ministerul Apărării a anunțat că, din 7 mai, Statul Major General ucrainean a încercat, din ordinul direct al lui Volodimir Zelenski și cu ajutorul consilierilor veniți din SUA și Marea Britanie, să desfășoaare o amplă diversiune de cucerire a Insulei Șerpilor. Forțele Armate ale Ucrainei au încercat să debarce o forță de desant pe Insulă, dar au suferit mari pierderi.

Un comentariu al specialistului

Atacul Forțelor Armate ale Ucrainei asupra Insulei Șerpilor a fost conceput de consilierii britanici, iar ordinul a fost dat personal de președintele Volodimir Zelenski, în ciuda obiecțiilor Statului Major ucrainean, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din structurile de forță ale Rusiei.

„Ordinul pentru atacul incredibil de stupid asupra Insulei Șerpilor a fost dat personal de Zelenski și a cerut să se obțină un rezultat „media” până la 9 mai (Ziua Victoriei în Federația Rusă și în majoritatea statelor – fostele republici sovietice – n.r.). Potrivit informațiilor deja confirmate, Valeri Zalujnîi (comandantul principal al Forțelor Armate Ucrainene – n.r.) și personalul său din Statul Major au fost împotriva acestei operațiuni sinucigașe, a cărei  ideia a fost sugerată lui Zelenski de  către consilierii lui britanici”, a spus sursa.

Începând din 7 mai, trupele ruse au respins mai multe încercări de a captura Insula Șerpilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1918312