Istoric militar: Vom vedea adevărata față a fascismului liberal
11/05
The Week: O singură greșeală a SUA a condus la operațiunea specială a Rusiei în Ucraina
12/05

Lavrov: ONU a ratat oportunitatea de a obține o rezolvare pașnică a situației din Ucraina

Foto: MAE al Rusiei

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și secretariatul organizației au ratat oportunitatea de a obține o soluționare pașnică a situației din Ucraina, în condițiile în care, în șapte ani, nu au reacționat la sabotarea de către Kiev a Acordurilor de la Minsk, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov (în imagine), la conferința comună de presă cu omologul său din Oman, Ben Hamad Al Busaidi. 

”Spre marele meu regret, secretariatul acestei organizații, inclusiv Secretarul ei General, au ratat oportunitatea de a obține o soluționare politică, când de-a lungul a șapte ani nu au reacționat de nici un fel la sabotarea, în mod deschis și sincer, de către regimul de la Kiev a Rezoluției 2202 a Consiliului de Securitate al ONU, care a aprobat Acordurile de la Minsk privind reglementarea situației din estul Ucrainei”, a spus Lavrov, citat de RIA Novosti. 

El a menționat că partea rusă a recomandat Secretarului General al ONU să solicite Kievului, înainte de toate, să nu mai împiedice evacuarea populației civile din zonele de desfășurare a operațiunii militare speciale de apărare a Donbassului. 

Lavrov a adăugat că reprezentantul secretariatului ONU ”se află acum ”pe teren” și se străduiește să ajute la rezolvarea problemelor ridicate de noi”. 

Anterior, Guterres a declarat că intenționează să continue să depună eforturi pentru obținerea păcii în Ucraina. 

Reprezentantul permanent al Chinei la ONU, Zhang Jun, a declarat, în altă ordine de idei, că livrările de arme în Ucraina nu vor aduce pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2080675