Biden, suspectat că intenționează să provoace un război între Rusia și NATO
13/05
Analistul Mihailov: Zelenski pregătește o mare provocare militară
13/05

Putin a calificat sancțiunile împotriva Rusiei drept un motor al crizei globale

Președintele rus, Vladimir Putin, la o consfătuire pe probleme economice/ Foto: TASS

Sancțiunile pe care Occidentul le introduce împotriva Rusiei sunt motorul crizei globale, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, la o consfătuire pe probleme economice, relatează agenția RIA Novosti.

Șeful statului a declarat că partea rusă reușește să facă față cu succes restricțiilor. Putin a subliniat că, dusă mai departe, obsesia sancțiunilor de care dă dovadă Occidentul va antrena cele mai dificile consecințe pentru cetățenii Uniunii Europene și pentru cele mai sărace țări ale lumii.

”Aceste sancțiuni sunt cele care provoacă, în mare parte, criza globală. Ghidați de ambiții politice mioape și amplificate, de rosofobie, autorii lor lovesc, într-o mare măsură, chiar în interesele lor naționale, în propriile lor economii, în bunăstarea cetățenilor lor. Vedem acest lucru în primul rând după creșterea vertiginoasă a inflației în Europa”, a subliniat Putin.

Șeful statului a subliniat că, într-o serie de țări, rata anuală a inflației s-a apropiat de 20%, iar pe ansamblul zonei euro, prețurile la produse au crescut cu mai mult de 11%.

La 5 mai, Ambasadorul Rusiei în Statele Unite a declarat că măsurile de presiune exercitate asupra Rusiei de statele occidentale au avut un impact direct asupra posibilităților țării de a exporta diferite produse, rezultatul fiind agravarea crizei alimentare globale. El a subliniat că partea rusă continuă să-și îndeplinească obligațiile internaționale de a livra pe piață produse agricole, îngrășăminte și resurse energetice, în pofida restricțiilor.

În aprilie, profesorul Ibrahim Ramazanov, de la Universitatea de Economie ”G.V. Plehanov”, a declarat că probabilitatea unei crize alimentare globale devine tot mai ridicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1919776