Un general german a recunoscut superioritatea Rusiei în Ucraina
16/05
Putin a atras atenția ODKB asupra activității biologice a SUA
17/05

Politolog: Polonia vrea să trimită trupe în Ucraina la sfârșitul lunii mai

Foto: RIA Novosti

La sfârșitul lunii mai, Polonia intenționează să trimită trupe în patru regiuni ale Ucrainei, este de părere politologul Marat Bașirov, de la Institutul de Management în Comunicare, relatează URA.ru.

”Armata poloneză se pregătește să intre, în jurul datei de 20 mai, pe teritoriile a patru regiuni din vestul Ucrainei, pe care Varșovia le numește Kresy Wschodnie (ținuturile estice – n.r.) și care s-au aflat, la un moment dat, în componența Poloniei”, scrie politologul pe contul său de pe rețeaua Telegram.

”Kievul are o părere negativă, dar nimeni nu vrea să acorde atenție acestui lucru. Polonezii spun că va fi o operațiune de menținere a păcii”, a continuat Bașirov în postarea sa.

Anunțând, la 24 februarie, începutul operațiunii speciale în Ucraina, președintele rus, Vladimir Putin, a subliniat că este o decizie care s-a impus de la sine, fiind necesară pentru a-i proteja pe locuitorii din Donbass de genocid. Ministerul Rus al Apărării a precizat, la rândul său, că armata rusă face tot posibilul pentru a preveni victime printre civili și lansează atacuri doar asupra obiectivelor militare ale forțelor armate ale Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2080695