Ministerul Rus al Apărării va asigura ieșirea în siguranță a navelor străine din porturile Ucrainei
27/05
Putin a discutat cu cancelarul Austriei despre situația din Ucraina
27/05

Putin i-a spus lui Draghi că Rusia va ajuta la depășirea crizei alimentare dacă vor fi ridicate sancțiunile

Șeful statului rus, Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, în cadrul unei discuții purtate cu premierul Italiei, Mario Draghi, că Rusia este gata să ajute la depășirea crizei alimentare prin exportul de cereale și îngrășăminte, dar pentru asta trebuie ridicate restricțiile motivate politic, introduse de țările Occidentului, relatează RT, citând un comunicat al Kremlinului.

Subliniind faptul că acuzațiile la adresa Rusiei privind problemele legate de aprovizionarea piețelor mondiale cu produse agricole sunt nefondate, Vladimir Putin a atras atenția că dificultățile apărute au fost cauzate inclusiv de întreruperile din activitatea lanțurilor de producție și de logistică, precum și de politica financiară promovată de țările occidentale în perioada pandemiei de coronavirus. Situația s-a agravat ca urmare a restricțiilor anti-ruse introduse de Statele Unite și de Uniunea Europeană”, se arată în declarația serviciului de presă al președintelui.

Putin a menționat că Rusia ”este gata să contribuie în mod consistent la depășirea crizei alimentare”, cu condiția ridicării ”restricțiilor motivate politic” ale Occidentului.

RT amintește că, la 8 mai, ministrul german pentru colaborare și dezvoltare, Svenja Schulze, a avertizat în legătură cu posibilitatea ca omenirea să se confrunte cu cea mai gravă foamete de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit MAE rus, Rusia continuă să-și onoreze obligațiile și trimite ajutoare alimentare în țările în curs de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2080700