Au fost identificați alți militari ucraineni implicați în execuțiile de la Mariupol
10/06
Ministerul Apărării al Rusiei, despre o nouă provocare a armatei ucrainene: un atac asupra centralei termice de la Zmiiovsk
10/06

Un tribunal din DNR a pronunțat pedepse cu moartea pentru mercenarii britanici și un marocan

Foto: TASS

Un tribunal din Republica Populară Donețk a pronunțat sentința condamnării la moarte a cetățenilor britanici Sean Pinner și Aidan Eslin, precum și a cetățeanului marocan Saadoun Brahim, care au luptat de partea Ucrainei, informează RT.

Conform legilor republicii, condamnații vor fi executați.

Ancheta a stabilit că, în schimbul unui onorariu, mercenarii au luat parte la agresiunea militară a Ucrainei de acaparare prin forță a puterii în Republica Populară Donețk.

În ajun, cei trei și-au recunoscut parțial vina în fața tribunalului din Republica Populară Donețk.

În fața instanței, britanicul Sean Pinner s-a declarat vinovat de acțiuni ce vizau acapararea prin forță a puterii. O declarație similară a făcut și cetățeanul marocan Saadoun Brahim.

Potrivit unuia dintre avocații condamnaților, Pavel Cosovan, străinii vor contesta sentința, ei având pentru aceasta o lună.

Anterior s-a făcut cunoscut, că unul dintre condamnații, mercenarul britanic Sean Pinner, a fost recunoscut drept terorist în Marea Britanie. El a fost căutat în Rehatul Unit ”pentru participare la acțiunile de luptă în Irak și Siria.

1 Comment

  1. Alin spune:

    Yuhooo…. la cat mai mult din aceste vesti ! Pacifist de fel, nu putem lasa aceste bestii sa mai circule in lume !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141932