Putin a cerut SUA să reconstruiască Afganistanul
11/06
Ministerul Rus al Apărării: Rachete de mare precizie au distrus punctul de dislocare a mercenarilor de lângă Harkov
12/06

S-a făcut cunoscută cererea militarilor ucraineni blocați la uzina ”Azot” din Severodonețk

Orașul Severodonețk, regiunea Lugansk. O vedere spre uzina chimică ”Azot”/ Foto: RIA Novosti

O sursă din structurile de forță ruse a relatat pentru agenția RIA Novosti că reprezentanții formațiunilor armate ucrainene, blocați la uzina ”Azot” din Severodonețk (regiunea Lugansk – n.r.), au cerut să fie eliberați și lăsați să treacă la Lisiciansk împreună cu ostaticii civili.

„Au intrat în negocieri cu noi, condiția lor este să fie eliberați și lăsați să treacă în vecinul oraș Lisiciansk, împreună cu ostaticii civili. Desigur, acest lucru nu ne convine”, a precizat sursa.

Aceasta a menționat că „negocierile, se pare, vor continua”, deoarece în adăposturile antibombe ale uzinei chimice se află aproximativ „o mie de civili, inclusiv muncitori ai uzinei, membri ai familiilor lor și rezidenți ai cartierelor învecinate”.

Ambasadorul Republicii Populare Lugansk în Federația Rusă, Rodion Miroșnik, a informat, anterior, că, la uzina ”Azot”, sunt blocați „300-400 de militari”. Potrivit ambasadorului, cu aceștia sunt în desfășurare negocieri privind încetarea rezistenței și evacuarea în siguranță a ostaticilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2142036