Ministerul Rus al Apărării: Rachete de mare precizie au distrus punctul de dislocare a mercenarilor de lângă Harkov
12/06
Concerte, excursii, demonstrații de măiestrie și proiecții de film, organizate la Moscova în cinstea Zilei Rusiei
12/06

A început ultima bătălie pentru Donbass, anunță un corespondent de război

Foto: RIA Novosti

Corespondentul de război Evgheni Poddubnîi a anunțat, în direct la postul de televiziune Rossia-1, în cadrul emisiunii ”60 de minute”, începutul ”ultimei bătălii pentru Donbass”, relatează Rambler.ru.

Potrivit spuselor sale, operațiunile militare se desfășoară, acum, la linia de apărare a aglomerărilor Slaviansk-Kramatorsk (nordul regiunii Donețk – n.r.), pe care Forțele Armate ale Ucrainei și neonaziștii le-au format de-a lungul ultimilor ani.

”De fapt, aceasta este ultima bătălie pentru Donbass”, a spus Poddubnîi.

După eliberarea de către trupele Rusiei a tuturor așezărilor care fac parte din această aglomerare, se va putea vorbi despre victoria definitivă a Forțelor Armate ale Rusiei pe teritoriul Donbassului, a declarat corespondentul de război.

Rambler amintește că, la 7 iuie, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că teritoriul Republicii Populare Lugansk a fost eliberat de trupele ruse în proporție de 97%. El a precizat că trupele ruse au luat sub controlul lor cartierele de locuințe din Severodonețk, în LNR.

Continuă eliberarea zonei industriale a orașului, precum și a localităților din imediata apropiere de acesta, a spus ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141985