A început ultima bătălie pentru Donbass, anunță un corespondent de război
12/06
Banca Rusiei a redus dobânda cheie de la 11% la 9,5%
12/06

Concerte, excursii, demonstrații de măiestrie și proiecții de film, organizate la Moscova în cinstea Zilei Rusiei

Ziua Rusiei, o sărbătoare de stat, care, în acest an, coincide cu sărbătoarea Sfintei Treimi/ Foto: ru24.net

Un program festiv cu activități creative, concerte, proiecții de filme, excursii și demonstrații de măiestrie se va desfășura la 12 iunie la Complexul Expozițional (VDNH), la Moscova, în cinstea Zilei Rusiei – sărbătoarea de stat, a anunțat Primăria capitalei pe site-sul său.

Foto: iz.ru

Cele mai mari evenimente festive vor avea loc, bineînțeles, în Piața Roșie din Moscova unde la ora 17:00 va începe un mare concert, care se va încheia cu focuri de artificii. Al doilea loc din capitală care va găzdui evenimente festive este Complexul Expozițional din nordul orașului – VDNH.

”VDNH este locul unde și-au găsit reflectarea cultura și realizărilor popoarelor țării noastre. Acesta va fi, de altfel, și tematica principală pentru Ziua Rusiei. Spre exemplu, aici se va putea gusta preparate reprezentând diferite bucătării ale țării, se va putea cunoaște tradiții naționale și obiective turistice ale regiunilor ruse. Iar unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale sărbătorii vor fi reprezentațiile demonstrative ale călăreților de la Școala de echitație a Kremlinului”, a declarat viceprimarul Moscovei, Natalia Sergunina, citată în comunicat.

Tot la 12 iunie, vizitatorii vor putea participa la ore de creație, vor putea viziona filme de producție autohtonă, vor putea efectua excursii pe teritoriul VDNH, asista la concerte și foc de artificii. Activitățile se vor derula în pavilionul principal, la Centrul de scriere slavă ”Slovo”, la Muzeul filmului, precum și pe Aleea principală și pe platforma Industriei. Pentru copii, în Parcul de nord vor fi organizate ore de măiestrie.

Sfânta Treime. Icoana de Andrei Rubliov (1360-1430)/ Foto: yandex.ru

În plus, în cadrul Festivalului de călătorii prin Rusia, ”Podorojnik”, toți doritorii vor putea cunoaște arta populară și vor putea gusta preparate culinare naționale în zona de fast-food a proiectului ”Harta gastronomică a Rusiei”

 

 

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141984