Analistul Weigl: Praga sprijină Polonia în crearea unei ”Rzeczpospolita polono-ucrainene”
15/06
În SUA au recunoscut că au comis o greșeală monstruoasă în privința lui Putin
15/06

Kedmi a explicat esența schimbărilor survenite în operațiunea specială

Politologul Yakov Kedmi/ O secvență video

Fostul șef al serviciului israelian de informații ”Nativ”, Yakov Kedmi, a declarat că ordinele pe care militarii ruși participanți la operațiunea specială de pe teritoriul Ucrainei le primesc, au suferit schimbări radicale, relatează Moskovski komsomoleț.

”Astăzi, ordinele date militarilor ruși sunt de a nimici armata ucraineană”, a afirmat expertul. Kedmi a adăugat că, anterior, ordinul putea fi de a elimina sau de a ocupa una sau alta dintre pozițiile deținute de Forțele Armate ale Ucrainei.

Acum, luarea unei poziții a armatei ucrainene se efectuează când acolo nu mai rămâne nimeni – fie militarii ucraineni pleacă, fie mor, a explicat politologul.

”Dacă pentru asta va fi nevoie de alte câteva zile, va mai dura câteva zile. Nimeni nu se grăbește nicăieri”, a continuat Kedmi, adăugând că, în urma acestei noi tactici se observă ”pierderi uriașe printre militarii ucraineni și minime printre cei ruși”.

Politologul este de părere că, în noile condiții, armata ucraineană nu va mai putea schimba situația în favoarea sa, iar acest lucru este ”foarte bine înțeles și în SUA și de militarii din Europa”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2080693