Ministerul Apărării: Armata ucraineană a împiedicat evacuarea civililor de la uzina ”Azot”
16/06
Forumul Economic Internațional de la Sankt-Petersbug-2022 și discursul lui Putin
16/06

Expertul militar Podberiozkin: Serviciile speciale ale SUA lucrează pentru eficiența Armatei ucrainene

Foto: anna-news.info

Serviciile speciale ale Statelor Unite sunt activ implicate în conflictul din Ucraina. Începând din luna februarie, serviciile de informații de peste Ocean au transmis date luptătorilor Forțelor Armate ale Ucrainei. Aceste instituții ajută efectiv mașină militară a Kievului, a declarat directorul Centrului pentru Studii Militare și Politice al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova, Aleksei Podberiozkin, într-o discuție cu jurnaliștii publicației online Ucraina.ru.

Potrivit unor informații anterioare, subsecretarul american al Apărării pentru afaceri politice, Colin Kohl, a declarat că administrația Joe Biden intenționează să transmită coordonate artileriștilor armatei ucrainene, pentru a face mult mai precise atacurile cu sistemele de rachete cu lansare multiplă livrate de Occident.

”Acest lucru înseamnă doar faptul că americanii au recunoscut oficial ceea ce a fost dintotdeauna. Ei procedează astfel încă din februrie, dacă nu chiar mai devreme. Serviciile americane de informații (inclusiv serviciile de informații ale armatei) participă activ și efectiv la conflict de partea Forțelor Armate ale Ucrainei. Toate coordonatele sunt stabilite și se transmit în regim online, sunt informații precise și operative”, a spus Podberiozkin.

Expertul a precizat, de asemenea, că datele transmise de serviciile americane de informații au o influență semnificativă asupra eficienței armatei ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2080695