Lavrov: Rusia nu a invadat Ucraina, ci a anunțat operațiunea militară specială, neavând altă opțiune
17/06
Au fost dezvăluite cerințele secrete ale Europei pentru Zelenski
17/06

Operațiunea din Donbass se apropie de sfârșit, ce urmează? Expert militar

Foto: discover24.ru

Acordul final al actualei etape a operațiunii speciale rusești va fi dat de luptele aprige pentru Slaviansk și Kramatorsk, care trebuie să se încheie cu zdrobirea grupării ucrainene, relatează eadaily.com.

Este prognoza formulată pentru cotidianul Izvestia de expertul militar Vladislav Șurîghin, membru permanent al ”Clubului Izborsk” (în imagine). În opinia lui, încheierea victorioasă a operațiunii din Donbass va permite forțelor coaliției ruse să înceapă următoarea ofensivă de mare amploare.

Potrivit specialistului, Forțele Armate ale Rusiei trebuie, în prezent, să rezolve câteva obiective de bază.

”În primul rând, trebuie să încheie operațiunea ofensivă din Donbass. Ea se apropie de final”, a spus comentatorul militar.

El a subliniat că, pentru a înfrânge gruparea Slaviansk-Kramatosk a Forțelor Armate ale Ucrainei, forțele aliate trebuie, mai întâi, să împingă cât mai departe de Donețk armata ucraineană.

”În acest scop, trebuie finalizată ofensiva asupra localităților Avdeevka și Peska. Lovtura finală va fi dată la Slaviansk și Kramatorsk, unde se va decide definitiv soarta marii grupări de trupe ucrainene. Luptele pentru aceste orașe vor încheia această etapă. În opinia mea, va dura cel mult o lună și jumătate”, a estimat Șurîghin.

De asemenea, el nu a exclus posibilitatea ca, pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor de demilitarizare și denazificare a Ucrainei, să fie necesară desfășurarea unor etape suplimentare ale operațiunii, inclusiv pe linia Nikolaev-Odessa.

”Trebuie să asigurăm trecerea spre Transnistria. Păstrând ritmul, ne putem încadra în trei luni”, a prognozat expertul.

În opinia lui, următoarea etapă va fi eliberarea regiunii Zaporojie, a Harkovului și Dnepropetroskului. Specialistul este de părere că, pentru toate astea, va fi nevoie de cel puțin patru luni.

”Ce se va întâmpla mai departe, vom vedea, dar armata ucraineană nu va reuși să oprească armata rusă”, a concluzionat Șurâghin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141952