Zaharova: Ucraina nu mai există în vechile ei granițe
18/06
Corespondenți ruși au publicat o înregistrare video cu mercenari din SUA luați prizonieri
18/06

Putin: Luarea cu asalt a zonelor fortificate de lângă Donețk nu este oportună

SPIEF-2022. În urma discursului său la ședința plenară a Forumului Economic, președintele rus Vladimir Putin a răspuns întrebărilor celor prezenți. În stânga, moderatorul ședinței, redactorul șef al Agenției Informaționale ”Russia Today”, Margarita Simonian/ Foto: RBC

Luarea cu asalt a zonelor fortificate create în urmă cu opt ani lângă Donețk nu este oportună, se fac eforturi pentru a intra în spatele liniei de front a inamicului, a anunțat președintele Rusiei, Vladimir Putin, vorbind la sesiunea plenară a Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg (SPIEF-2022).

Președintele a amintit că linia de delimitare, creată în urmă cu opt ani lângă Donețk, reprezintă o foarte serioasă zonă fortificată. Pe această direcție luptă unitățile formate din localnici și care fac o treabă ”foarte bună”.

”În opinia specialiștilor militari, să iei cu asalt aceaste zone fortificate, în pofida atacurilor lansate asupra orașului în sine, nu este oportun. Deoarece acest lucru va duce la mari pierderi din partea forțelor care atacă”, a spus el. Potrivit șefului statului, se duce o muncă planificată de a pătrunde în spatele liniei acestor zone fortificaate. ”Acest lucru necesită, desigur, ceva timp. Acolo se duce o luptă contrabaterie”, a subliniat Putin, menționând avantajul important al Forțelor Armate ale Rusiei în domeniul artileriei.

”Vorbim despre desfășurarea operațiunii militare speciale și chiar în desfășurarea operațiunii militare speciale nu trebuie să transformăm acele orașe și așezări pe care le-am eliberat într-un fel de Stalingrad”, a spus Putin, catalogând această abordare ca un lucru firesc, la care gândesc militarii ruși când organizează acțiuni militare.

În același timp, șeful statului a preferat să-și păstreze răspunsul la întrebarea despre liniile roșii, a căror depășire ar atrage după sine lovituri asupra centrelor de luare a deciziilor din Ucraina. ”În privința liniilor roșii, cu permisiunea dumneavoastră, această chestiune o păstrez pentru mine, deoarece acest lucru ar însemna, din partea noastră, acțiuni destul de dure și împotriva acelor centre de luare a deciziilor despre care am vorbit deja și despre care ați amintit”, a spus el, calificând loviturile lansate de partea ucraineană asupra cartierelor de locuințe ”o crimă împotriva umanității” și o problemă umanitară.

Potrivit lui Putin, deciziile în această sferă trebuie luate de conducerea militară și politică, iar cei care merită acțiuni de asemenea nivel din partea Rusiei ”trebuie înainte de toate să tragă, pentru ei înșiși, concluzia cu ce s-ar putea confrunta dacă vor acționa trecând aceste limite și linii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2080662