De ce Gazprom reduce livrările de gaze în Europa?
21/06
La Forumul Economic Internațional de la Sankt-Petersburg s-a cântat prohodul lumii unipolare
21/06

Ministerul Apărării: Forțele Armate ale Ucrainei au desfășurat lângă Harkov o baterie de artilerie pentru a trage asupra Harkovului

Clădirea Ministerului Rus al Apărării din Moscova/ Foto: TASS

Șeful Centrului Național de Gestionare a Apărării Rusiei, general-colonelul Mihail Mizințev a declarat că forțele armate ucrainene au desfășurat în regiunea Harkov o baterie de artilerie pentru a trage asupra Harkovului, cu scopul de a acuza Rusia, relatează RT.

El a spus că regimul de la Kiev a organizat în regiunea Harkov o nouă provocare împotriva populației locale cu scopul de a acuza subunitățile rusești că ar lansa, chipurile, ”lovituri aleatorii asupra civililor, precum și pentru a crea condiții în vederea evacuării lor din apartamente și amplasarea de poziții de foc în spațiile eliberate”.

Potrivit spuselor sale, în acest scop, subunitățile ucrainene au desfășurat în regiunea Harkov o baterie de artilerie, care trage periodic asupra cartierelor din Harkov.

”La indicația autorităților de la Kiev se intenționează implicarea jurnaliștilor ucraineni și străini în vederea pregătirii de fotografii și înregistrări video false despre ”uciderea locuitorilor orașelor de către ruși”, a declarat Mizințev.

El a adăugat că aceste materiale vor fi difuzate la scară largă de agențiile de știri occidentale.

Anterior, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că, la Nikolaev, serviciile speciale ucrainene au organizat pregătirea unor filmuțele despre locuințe particulare care ar fi fost distruse în urma ”tirurilor lansate de Forțele Armate ale Rusiei” și despre ”localnicii lăsați fără acoperiș deasupra capului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141889