Agenția Reuters a aflat că aurul ar putea fi inclus în al șaptelea pachet de sancțiuni UE
23/06
„Au pierdut.” Un colonel american declară Ucraina stat eșuat
23/06

Mizințev a anunțat o provocare a armatei ucrainene cu aruncarea în aer a unei școli

Foto: RIA Novosti

Șeful Centrului Național de Gestionare a Apărării Rusiei, general-colonelul Mihail Mizințev (în imagine) a anunțat că militarii ucraineni au pus la cale o provocare cu explozia unei școli din Avdeevka (Republica Donețk, DNR), pentru a acuza, după aceea, Forțele Armate ale Rusiei de comiterea ei, relatează agenția RIA Novosti.

”Au aruncat în aer clădirea Școlii generale nr. 6 (Bulevardul Șevcenko) și au difuzat fotografii și materiale video fabricate în mass-media ucrainene și occidentale”, a spus reprezentantul Ministerului Apărării.

De asemenea, el a avertizat comunitatea mondială și organizațiile internaționale în legătură cu ”o altă provocare inumană”, înscenată de Forțele Armate ale Ucrainei în DNR. Generalul a subliniat că și de această dată se intenționează să fie invinuită armata rusă.

”La Slaviansk, raionul Kramatorsk, luptătorii ucraineni ai formațiunilor militare au plasat mine pe marginea carosabilului străzii Gheroi Truda, adiacentă autostrăzii M-03, fără a înștiința în mod deliberat populația în legătură cu acest lucru”, a spus el, adăugând că forțele ruse nu atacă obiective de infrastructură civilă.

Anterior, Mizințev a vorbit despre pozițiile de tragere pe care Forțele Armate ale Ucrainei le instalează în școli din orașele Republicii Populare Donețk. Puncte de tragere ale armatei ucrainene sunt plasate, de asemenea, pe teritoriile unor școli din Nikolaev, iar în instituțiile de învățământ din Dnepropetrovsk și Perșovensk militarii ucraineni au organizat puncte de sprijin și depozite de muniții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2080700