Reuters: Țările G7 ar putea discuta situația cu turbina gazoductului ”Nord Stream”
24/06
Peskov: O reglementare pașnică a situației din Ucraina este posibilă după îndeplinirea cerințelor Rusiei
24/06

Deputatul japonez Suzuki a declarat că Rusia a fost forțată să înceapă operațiunea specială în Ucraina

Foto: pixabay

Rusia a fost forțată să înceapă operațiunea militară specială în Ucraina, deoarece Kievul a refuzat să pună în aplicare Acordurile de la Minsk, a declarat deputatul Camerei Superioare a Parlamentului japonez, Muneo Suzuki, relatează agenția RIA Novosti.

Potrivit parlamentarului, în orice conflict, vinovate sunt ambele părți, responsabilitatea revenind atât Moscovei, cât și Kievului. El a menționat că, în prezent, există problema prezentării unilaterale a situației, când mass-media mondiale nu oferă o evaluare obiectivă, nefăcând decât să încingă starea de confruntare.

Suzuki a declarat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost forțat să înceapă operațiunea specială. Lucrul acesta trebuie judecat cu sânge rece, pentru a proteja interesele statului său, chiar dacă comunitatea internațională numește atentatul la suveranitatea țării sau la teritoriul ei drept încălcare a dreptului internațional.

Deputatul a amintit că Ucraina a încălcat angajamentele sub care și-a depus semnătura, inclusiv Acordurile de la Minsk din 2014 și 2015, dar despre acest lucru ”nu se vorbește deloc și nu se discută”.

”În Japonia se spune că ”într-o ceartă, vinovați sunt amândoi”, pe ideea că responsabilitate și pedeapsa cad pe umerii ambelor părți. Adică acela care a început primul nu are dreptate, dar și acela care a creat motiv de ceartă poartă responsabilitate. Eu cred că acest proverb se potrivește în cazul de față”, a concluzionat Suzuki.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2080688