„Au pierdut.” Un colonel american declară Ucraina stat eșuat
23/06
Deputatul japonez Suzuki a declarat că Rusia a fost forțată să înceapă operațiunea specială în Ucraina
24/06

Reuters: Țările G7 ar putea discuta situația cu turbina gazoductului ”Nord Stream”

Unitatea de măsurare de la stația de compresoare din Slavianskaia care aparține Gazpromului/ Foto: TASS

Liderii țărilor Grupului celor șapte (G7) ar putea discuta problema cu turbina companiei Siemens pentru gigantul rus Gazprom, instalație trimisă în Canada pentru reparații și care, acum, nu poate fi adusă înapoi din cauza introducerii de sancțiuni împotriva Rusiei, a anunțat agenția Reuters, relatează Lenta.ru.

Potrivit ministrului canadian al Resurselor Naturale, Jonathan Wilkinson, reducerea livrărilor de gaze prin gazoductul ”Nord Stream”, apărută ca urmare a situației create cu respectiva instalație, a îngrijorat Germania.

”Sunt convins că subiectul va ieși la suprafață măcar pe culoarele G7. Nu aș conta prea mult pe faptul că vom putea găsi o soluție până la finalul acestei întâlniri”, a declarat oficialul canadian.

Anterior, autoritățile de la Ottawa au anunțat că vor continua negocierile cu Guvernul german pentru a găsi căi de a livra instalația pentru gazoductul ”Nord Stream”, aflată în reparații.

Lenta.ru amintește că, de la mijlocul lunii iulie, volumul de gaze transportat din Rusia în Europa prin gazoductul ”Nord Stream” s-a redus drastic. Gazprom a declarat că nu a putut primi la timp de la reparații agregatele de comprimare produse de Siemens, motiv pentru care livrările prin această conductă pot fi asigurate doar în volum limitat, considerabil mai mic decât cel planificat. Capacitatea zilnică a scăzut, începând din 16 iunie, cu 40%, până la 67 milioane metri cubi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2080670