Analistul Baraneț: Armata ucraineană a calculat greșit în Severodonețk
25/06
Putin a prezentat noul model al ordinii mondiale
26/06

Politolog american a recunoscut vina SUA pentru declanșarea conflictului în Ucraina

Foto:: YouoTube

Statele Unite și aliații lor din NATO au provocat conflictul din Ucraina și, de aceea, poartă întreaga responsabilitate pentru nenorocirile acestuia, a declarat politologul american John Mearsheimer (în imagine), relatează agenția URA.ru.

”Statele Unite și aliații lor din NATO au jucat un rol hotărâtor în evenimentele care au condus la războiul din Ucraina, iar acum ele joacă un rol central în această confruntare”, a declarat John Mearsheimer (în imagine), citat de publicația The National Interest. El a precizat că aliații americani poartă o anumită responsabilitate pentru consecințele crizei ucrainene, dar că, în general, ei urmează exemplul Washingtonului.

Politologul a subliniat că vina Statelor Unite este că au promovat în privința Ucrainei o politică evaluată de Kremlin ca o amenințare existențială, așa cum, de-a lungul anilor, au avertizat în repetate rânduri politicienii ruși. ”Mă refer, în special, la ideea obsedantă a Americii de a băga Ucraina în NATO și de a o transforma într-o fortăreață a Occidentului la granița cu Rusia. Administrația (președintelui SUA, Joe) Biden nu a dorit să înlăture această amenințare cu ajutorul diplomației”, a spus el.

Mearsheimer a adăugat, de asemenea, că Washingtonul și-a dublat poziția agresivă împotriva Rusiei după ce a început operațiunea specială din Ucraina, ceea ce confirmă teza potrivit căreia SUA nu sunt interesate de găsirea unei soluții diplomatice la acest conflict. ”În același timp, Ucraina, care a suferit deja foarte mult, va avea și mai mult de suferit”, a rezumat expertul.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, anterior, că țările occidentale au refuzat să meargă în întâmpinarea Rusiei. Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov a subliniat, în acest sens, că Occidentul a refuzat să trăiască în pace cu Rusia. Potrivit consilierului președintelui rus, Vladimir Medinski, Occidentul colectiv a pus însăși existența Rusiei sub amenințare. Publicația americană The American Conservative a scris că SUA au fost cele care au provocat operațiunea specială a Rusiei în Ucraina. SUA au calificat Rusia drept ”o amenințare primordială” pentru NATO. Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a declarat că politica lui Biden va duce la izbucnirea unui al Treilea Război Mondial.

1 Comment

  1. Viorel Roman spune:

    Românii în laboratorul planetar / 169 / Henry Kissinger
    spune că Occidentul nu ar trebui să riște să împingă Rusia într-o alianță mai strânsă cu China si in acest sens Ucraina trebuie să cedeze teritorii Rusiei pentru a pune capăt războiului. O înfrângere umilitoare a Rusiei duce la o destabilizare mai largă. Negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni înainte de a crea revolte și tensiuni care nu vor fi depășite cu ușurință. În mod ideal, linia de demarcație ar trebui să fie o revenire la „Statu quo ante”, Ucraina să accepte un acord de pace pentru a readuce situația la ceea ce era înainte de 24 februarie, cand Rusia controla oficial peninsula Crimeea și controla informal o parte din regiunea Donețk din estul Ucrainei. Volodimir Zelenski accepta doar ca Rusia să renunțe la toate pretențiile fata de Ucraina și să organizeze o retragere totală. Kissinger (99) spera că ucrainenii vor egala eroismul de care au dat dovadă cu înțelepciune, locul potrivit al Ucrainei este un stat tampon neutru, mai degrabă decât o parte complet integrată a Europei. John Mearsheimer on why the West is principally responsible for the Ukrainian crisis. The Economist, London, 19/03/2022. Tom Porter, Kissinger says Ukraine must give up land to Russia, warns West not to seek to humiliate Putin with defeat, businessinsider,com, 24/05/2022. Petru Romoşan, Ucraina şi UE la o răscruce vitală, Ziua News, Bucuresti, 24/05/2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141991