Putin a prezentat noul model al ordinii mondiale
26/06
Sute de civili au rămas în uzinele ”Azot” din Severodonețk
26/06

NYT: În Ucraina acționează în secret subunități speciale ale mai multor țări NATO

Foto: rg.ru

Militari ai unor subunități cu destinație specială (comandouri) din mai multe țări NATO și ”o rețea de spioni” se află, în secret, în Ucraina, inclusiv la Kiev, unde acordă sprijin armatei ucrainene în confruntarea ei cu operațiunea specială a Rusiei de apărare a Donbassului, scrie cotidianul american The New York Times, citat de RT.

Potrivit informațiior obținute de publicația citată de la surse din Statele Unite și din Europa, ”spețnazul” (unități cu destinație specială – n.r.) se ocupă inclusiv de livrări de arme în Ucraina, de strângere de informații și de instruirea luptătorilor.

”O mare parte a muncii lor este dusă la îndeplinire dincolo de granițele Ucraine, cum ar fi la bazele din Germania, Franța și Marea Britanie. Și chiar dacă administrația Biden a declarat că nu va trimite trupe americane în Ucraina, o serie de agenți CIA continuă să acționeze în secret în Ucraina, în special în capitala țării, Kiev, coordonând cea mai mare parte din volumul uriaș de date obținute de la serviciile de informații și pe care SUA le oferă forțelor ucrainene”, se arată în articolul din NYT.

În același timp, câteva zeci de agenți cu destinație specială din mai multe țări NATO, inclusiv din Marea Britanie, Franța, Canada și Lituania, acționează, la rândul lor, pe teritoriul Ucrainei, scrie cotidianul american.

”Prezența unor astfel de forțe în Ucraina ”lasă să se întrevadă nivelul eforturilor secrete” depuse de Occidentul și al riscurilor asumate de Washington și de aliații lui.

În numărul său din 6 februaire, publicația Daily Mirror a scris că Marea Britanie a trimit în Ucraina peste 100 de luptători din forțele cu destinație specială.

La 22 iunie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că, la ordinul comandamentului ucrainean, din raionul Nikolaevka din Regiunea Donețk, în cursul nopții au fost evacuați până la 30 mercenari american și britanici raniți și opt uciși, pentru a nu ajunge în mâinile militarilor ruși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141977