Peste 1 milion de oameni au participat la sărbătoarea absolvenților ”Pânzele purpurii” de la Sankt-Petersburg
27/06
Ministerul Informațiilor din Republica Donețk: peste 50 000 de militari ucraineni au căzut de la începutul operațiunii speciale
27/06

În Lugansk au relatat despre operațiunea de evacuare a 800 de civili din interiorul uzinei ”Azot”

Foto: prodonbass.ru

Subunități ale Miliției Populare a Republicii Lugansk au evacuat, împreună cu forțele speciale cecene, din interiorul uzinei chimice ”Azot”, din Severodonețk, 800 de civili, a anunțat reprezentantul instituției militare a LNR, Ivan Filiponenko, informează Interfax.

”În cursul nopții a fost desfășurată o operațiune, fără precedent prin determinarea ei, de introducere pe teritoriul zonei industriale a uzinei ”Azot” a celor mai buni specialiști ai subunităților Miliției Populare și ai forțelor speciale ”Ahmat” ale Republicii Cecenia, pentru a organiza și asigura evacuarea civililor din adăposturile unde trupele ucraineni i-au ținut, practic, ca ostatici. Operațiunea a fost un succes”, a declarat Ivan Filiponenko jurnaliștilor.

El a precizat că din zona industrială a uzinei ”Azot” au fost evacuate ”peste 800 de persoane”. ”Continuă operațiunea de curățare și evacuare a oamenilor din subsoluri”, a spus reprezentantul instituției militare a LNR.

Sâmbătă, șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a anunțat că a fost preluat controlul asupra zonei industriale și a aeroportului din Severodonețk.

La 7 iunie, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat luarea sub control total a cartierelor de locuințe ale orașului.

La 17 iunie, reprezentantul Miliției Populare a LNR, Andrei Marociko, a anunțat că militarii ucraineni blocați de forțele aliate ale LNR și Rusiei la uzina ”Azot”, din Severodonețk, au început să se predea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2142006