NATO-Rusia : partenerii strategici redevin adversari
28/06
Senatorul Djabarov: Orice încercare de a pune mâna pe Kaliningrad se va transforma într-o confruntare militară
28/06

Ministerul Apărării a anunțat lichidarea mercenarilor georgieni care au torturat militari ruși

Foto: moskva.news

În timpul luptelor care s-au dat duminică, la trei kilometri de Uzina de prelucrare a petrolului de lângă Lisiciansk, în Republica Lugansk (LNR), subunitățile ruse au distrus două grupuri de diversiune și recunoaștere, formate din mercenari străini, a anunțat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general-locotenentul Igor Konașenkov. Potrivit precizărilor sale, în total, au fost lichidați 14 luptători veniți din alte țări, informează RG.

Se precizează că primul grup a avut o componență internațională, din el făcând parte cetățeni din câteva state europene. Al doilea grup de mercenari a inclus, potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, doar ”oaspeți” din Georgia. Toți au făcut parte din așa-numita ”Legiune georgiană” (interzisă în Rusia). Potrivit generalului Konașenkov, în rândurie acestei formațiuni banditești luptă cu precădere criminali de drept comun.

Potrivit sursei citate, acești luptători georgieni, lichidați în ajun, sunt cei care au participat la torturarea cu bestialitate a militarilor ruși nu departe de Kiev. Înregistrările video cu chinurile la care au fost supuși militarii ruși răniți de către reprezentanții ”Legiunii georgiene” au circulat intens pe internet în luna martie.

”I-am găsit și i-am pedepsit”, a subliniat generalul Konașenkov, adăugând că Ministerul Apărării al Rusiei deține infromații despre fiecare dintre mercenarii implicați în uciderea și umilirea militarilor ruși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141998