Armata Ucrainei a folosit sistemele HIMARS când a atacat o localitate din Republica Lugansk
29/06
Kosaciov a calificat drept copilărie decizia Bulgariei de expulzare a 70 de diplomați ruși
29/06

Global Times: NATO se va prăbuși din cauza politicii sale, care nu ține cont de interesele altor țări

Pe această hartă se vede cum avansează NATO (în primul rând, trupele americane) spre granițele vestice și sudice ale Rusiei/ Foto: proza.ru

Editorialistul cotidianului chinez Global Times, Zhang Hao, a prezis că Alianța Nord-Atlantică se va prăbuși din cauza politicii pe care o promovează și care nu ține cont de interesele altor țări, scrie Lenta.ru.

”Alianța Nord-Atlantică, organizație care se bazează pe conflictul între diferite grupări politice și care își asigură propria securitate pe seama securității altora, este tot una cu o cetate construită pe nisip și sortită să se prăbușească”, consideră autorul articolului.

Hao a adăugat că NATO s-a transformat într-un instrument geopolitic global al Statelor Unite de stabilire a hegemoniei în lume și, de asemenea, a devenit arma Occidentului în promovarea propriilor valori.

Potrivit editorialistului, strategia de expansiune a NATO a obligat Rusia să propună proiectul garanțiilor de securitate care a fost respins. Acest lucru a agravat situația în jurul Ucrainei. Semnatarul materialului din Global Times ajunge, astfel, la concluzia, că o gândire în spiritul Războiului Rece nu va face decât să dăuneze sistemului mondial, iar politica forței amenință existenței pașnice a statelor, un lucru pe care liderii Alianței nu trebuie să-l uite.

Anterior, politologul Timofei Bordacev a apreciat, într-un articol pentru publicația chineză Global Times, că investițiile NATO în conflictul din Ucraina nu vor împiedica Rusia să ducă la îndeplinire obiectivele operațiunii sale speciale. În opinia analistului, Alianța Nord-Atlantică și-a depășit de mult capacitățile sale reale, iar strategia pusă în practică de SUA după încheierea Războiului Rece este sortită să se prăbușească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141936