Putin: Obiectivul final al operațiunii speciale din Ucraina sunt eliberarea Donbassului și securitatea Rusiei
30/06
Primul summit al lui Putin de când a început operațiunea specială: ce au convenit liderii din zona caspică
30/06

Ministerul rus al Apărării a anunțat un schimb de prizoneri după principiul 144 pentru 144

Prizonierii ucraineni eliberați/ Foto: Ministerul Apărării al Ucrainei

Din dispoziția Comandantului Suprem al Forțelor Armate ale Rusiei, la 29 iunie a avut loc un shimb de prizonieri după schema 144 pentru 144 de militari, a anunțat, joi, la o conferință de presă reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general-locotenentul Igor Konașenkov.

„Ieri, 29 iunie, a avut loc un schimb 144 pentru 144 de militari. A fost organizat și realizat la indicația directă al Comandantului Suprem al Forțelor Armate ale Federației Ruse”, a spus Konașenkov.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării a subliniat că viața, sănătatea, eliberarea militarilor ruși și a luptătorilor Republicilor Populare Donețk și Lugansk, care reprezintă majoritatea celor recuperați, reprezintă cea mai importantă misiune.

„Practic, toți cei eliberați sunt răniți sau grav răniți. Deja primesc toate îngrijirile medicale necesare”, a adăugat el.

Numărul total de militari ucraineni care au fost capturați sau care s-au predat este de peste 6 000 de oameni, a precizat Konașenkov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141986