Polianski a anunțat că operațiunea specială va continua pănă la îndeplinirea obiectivelor propuse
29/06
Putin: Obiectivul final al operațiunii speciale din Ucraina sunt eliberarea Donbassului și securitatea Rusiei
30/06

Putin a răspuns la declarația lui Johnson despre „femei și război”

1982. Insulele Falkland. Premierul britanic, Margaret Thatcher, printre militarii englezi/ Foto de arhivă

Ca răspuns la afirmația premierului britanic, Boris Johnson, potrivit căreia ”liderul rus nu ar fi lansat operațiunea specială în Ucraina dacă ar fi fost femeie”, președintele rus, Vladimir Putin, a amintit de acțiunile lui Margaret Thatcher în cazul Insulelor Falkland, transmite life.ru.

„Nu voi spune dacă și ce s-ar fi întâmplat. Vreau să amintesc evenimente din istoria recentă, când Margaret Thatcher a decis să pornească ostilități împotriva Argentinei. Iată o femeie care a decis să înceapă acțiuni militare. Unde sunt Insulele Falkland și unde este Marea Britanie? Și acest lucru a fost dictat de ambiții imperiale. Cred că, pentru actualul prim-ministru al Marii Britanii, nu este o referire prea corectă”, a spus liderul rus.

Într-un interviu acordat anterior publicației germane ZDF, Boris Johnson a definit politica președintelui rus Vladimir Putin „un exemplu ideal de masculinitate toxică”, apreciind că liderul rus nu ar fi lansat operațiunea specială în Ucraina dacă ar fi fost o femeie. Kremlinul a ridiculizat astfel de fantezii și a declarat că psihologul austriac Sigmund Freud ar fi visat la un astfel de obiect pentru cercetare în timpul vieții sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141911