Polonia a început să elaboreze scenarii de împărțire a Ucrainei, a declarat Narîșkin
01/07
Naționaliștii au aruncat în aer un depozit de grâne din Zelenodolsk, pentru a acuza Rusia
01/07

Deputatul Cerniak a spus că Insula Șerpilor rămâne sub controlul Flotei și al Forțelor Aerospațiale Ruse

Insula Șerpilor/ Foto: 82-92rus.blogspot.com

Deputatul Dumei de Stat din partea Crimeii, Aleksei Cerniak, a declarat că Insula Șerpilor din Marea Neagră rămâne sub controlul Flotei și al Forțelor Aerospațiale ale Rusiei, transmite RIA Novosti.

„Luptătorii noștri din forțele de operațiuni speciale ale Forțelor Armate ale Federației Ruse au eliberat Isula Șerpilor de naționaliștii ucraineni, au respins mai multe atacuri și încercări de a debarca trupe ucrainene, au doborât un număr semnificativ de avioane și drone. În continuare, insula trece sub controlul rachetelor noastre, al Flotei și al Forțelor Aerospațiale”, a spus Cerniak.

Potrivit deputatului, operațiunea de retragere de pe insulă a fost efectuată pentru a salva viețile militarilor ruși după ce Occidentul a predat Kievului artileria grea și sistemele de lansatoare multiple de rachete.

El a mai adăugat că acum nimeni în lume nu poate acuza Rusia că blochează navele să părăsească porturile ucrainene pentru a crea probleme alimentare.

Anterior, reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse, general-locotenentul Igor Konașenkov, a declarat că Forțele Armate ale Federației Ruse, „ca un pas de bunăvoință”, au părăsit Insula Șerpilor. Potrivit acestuia, așa a decis Rusia să demonstreze comunității mondiale că nu împiedică crearea unui coridor umanitar pentru exportul de produse agricole din Ucraina.

După ce trupele ruse și-au anunțat plecarea de pe insulă, Oleksii Gromov, șef adjunct al departamentului operațional al Statului Major al Ucrainei, a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei intenționează să preia controlul asupra acesteia.

1 Comment

 1. Dorin Ratiu spune:

  Posesia sovietică asupra Insulei Şerpilor a fost confirmată prin Tratatul încheiat între Guvernul Republicii Populare Române şi Guvernul Uniunii Sovietice cu privire la regimul frontierei româno-sovietice, de colaborare şi asistenţă mutuală, semnat la Bucureşti la 27 februarie 1961.
  Documentele din anii 1948-1949 au fost ratificate la data de 20 iunie 1961 la propunerea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej (pe atunci preşedinte al Consiliului de Stat) doar de către Consiliul de Stat al Republicii Populare Romîne.
  Din punct de vedere juridic, cele două înţelegeri bilaterale (protocolul şi procesul verbal de predare) semnate între România şi URSS sunt neconstituţionale, fiind astfel nule şi neavenite pentru dreptul internaţional.
  Orice înţelegere bilaterală prin care se cedau porţiuni din teritoriul românesc, nu putea să intre în vigoare, fără ratificarea ei de către Parlamentele celor două ţări (în acele vremuri Sovietul Suprem al URSS, respectiv Marea Adunare Naţională a României), lucru care nu s-a întâmplat.
  Astfel, se consideră conform dreptului constituţional că Insula Şerpilor nu a fost înstrăinată niciodată de jure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2142031