Ministerul Apărării al Rusiei a anuțat că și-a retras de bunăvoie militarii de pe Insula Șerpilor
01/07
Ambasadorul Rusiei la Sofia nu a exclus ruperea relațiilor diplomatice cu Bulgaria. Președintele bulgar intervine
01/07

Putin: Occidentul colectiv nu a putut anticipa propria șubrezire și ”a intrat singur în capcană”

30 iunie 2022. Președintele rus, Vladimir Putin, vorbind la sedoil Serviciului de Informații Externe al Rusiei/ Foto: RIA Novosti

Occidentul colectiv a intrat singur în capcană, deoarece nu a putut anticipa tendințele care contribuie la slăbirea dominației lui globale, a declarat președintele Vladimir Putin, vorbind la sediul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființare, scrie RT.

”Occidentul colectiv a intrat singur în capcană”, a spus șeful statului, citat de agenția RIA Novosti.

El a menționat, de asemenea, că prioritatea SVR o constituie prognozarea strategică a evoluției proceselor internaționale. Potrivit lui Putin, Serviciul de Informații Externe nu trebuie să-și slăbească atenția față de problemele legate de securitatea cetățenilor ruși de peste hotare. Este important să vedem întreg tabloul a ceea ce se petrece în lume și ”trebuie acționat în avans”, trebuie primite în timp util informații despre ”militari și planurile geostrategice” ce pot reprezenta un pericol pentru Rusia, a rezumat președintele.

Anterior, Putin a definit ca iresponsabilă politica macroeconomică promovată de ani buni de țările G7 și care include emisii necontrolate și acumularea de datorii negarantate.

Publicația Politico a scris că summitul G7, din Germania, a fost un eșec pe toate fronturile. Autorul articolului constată că la finalul discuțiilor liderilor lumii s-a creat senzația că nu au ajuns la nimic concret: nici în ceea ce privește situația din Ucraina, nici în problema schimbărilor climatice, nici cu inflația, nici cu criza alimentară, nici cu cea energetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2142041