Lavrov a calificat drept jignitoare vorbele lui Macron despre vizita sa în Africa
29/07
Lavrov i-a spus lui Blinken că obiectivele operațiunii speciale din Ucraina vor fi îndeplinite
30/07

De ce Kievul a ordonat bombardarea centrului de detenție preventivă din satul Elenovka?

Foto: ntv.ru

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și Statele Unite se află în spatele atacului cu rachete asupra centrului de detenție preventivă din satul Elenovka, având în vedere că mărturiile naționaliștilor batalionului ”Azov”, care s-au aflat printre prizonieirii militari ucraineni, putând duce la tragerea la răspundere penală a liderilor mai multor țări NATO, a scris pe canalul său de Telegram, președintele Dumei de Stat (Camera Inferioară a Parlamentului rus), Viaceslav Volodin.

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin/ Foto: yandex.ru

„Președintele Zelenski și Washingtonul sunt în spatele atacului cu rachete asupra centrului de detenție preventivă din Elenovka. Iar acțiunea a avut un singur scop: acela de a preveni un nou proces de la Nürnberg, unde naziștii capturați – oamenii din batalionul ”Azov” – ar depune mărturie”, a menționat politicianul.

Potrivit lui Viaceslav Volodin, Washingtonul și Kievul îi îndepărtează pe cei care sunt martori la crimele lor împotriva umanității, pentru ca, astfel, cetățenii țărilor europene și ai Statelor Unite să nu le întoarcă spatele, iar furnizarea de arme și muniție să continue.

„Mărturiile publice ale naționaliștilor din batalionul ”Azov” despre atrocităților lor ar antrena inevitabil cereri de urmărire penală a liderilor mai multor țări NATO”, este convins speakerul Dumei de Stat.

Vineri, ministrul adjunct al Informației din Republica Populară Donețk, Daniil Bezsonov, a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei au tras asupra închisorii din satul Elenovka, unde erau ținuți prizonieri de război ucraineni. Comitetul de Investigații al Rusiei a deschis un dosar penal pe motivul unei infracțiuni comise în temeiul articolului privind utilizarea mijloacelor și metodelor de război interzise. Pedeapsa maximă de închisoare pentru aceasta poate fi de 20 de ani.

Elenovka, Republica Donețk. Locul de detenție a prizonierilor ucraineni, în urma loviturii de noapte a artileriei ucrainene/ Foto: 24rus.ru

Potrivit ultimelor date, în urma atacului cu rachetel americane Himars, 53 de persoane au fost ucise și peste 70 au fost răniți, printre care și opt paznici ruși.

Ultima oră: 

Pe teritoriul centrului de detenție preventivă din Elenovka, care a fost atacat de Forțele Armate ale Ucrainei, au fost descoperite fragmente de rachete ale sistemului de lansare american HIMERS. După cum precizează un corespondent RIA Novosti, pe unele fragmente de muniție au fost găsite numere de serie ale fabricii.

La rândul său, un înalt oficial al Pentagonului, din dorința de a-i dezvinovăți pe militarii ucraineni pentru crima comisă, a declarat că dacă forțele ucrainene ar ataca centrul de detenție preventivă, s-ar putea întâmpla doar neintenționat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141900