Fostul ambasador al Franței în Rusia nu a acceptat versiunea ucraineană privind atacul asupra prizonierilor de război din Elenovka
31/07
Putin a promulgat Doctrina Maritimă și Statutul Naval al Marinei Militare Ruse
31/07

Ziua Marinei Militare a Rusiei se va desfășura la Sankt-Petersburg și alte orașe din țară. Principala parada navală poate fi urmărită ÎN DIRECT

Foto: mayaksbor.ru

Astăzi, 31 iulie, Rusia sărbătorește Ziua Marinei Militare. Conform tradiției, principala parada navală se desfășoară la Sankt-Petersburg, pe Neva, în centrul orașului și la Kronștadt.

Principalul eveniment al acestei sărbători, urmărit de mii de oameni în fiecare an, este parada navală – o vom transmite în direct la ora 11:00. Și tot ca în fiecare an, cei mai mulți dintre spectatori se adună pe malurile Nevei, în zona Podului Palatului pe partea cu Palatul de Iarnă și pe partea opusă – în zona falezelor Universitețkaia și Locotenent Șmidt, de unde spectacolul poate fi urmărit în toată splendoarea și grandoarea lui.

Ca de obicei va fi prezent și președintele Rusiei, Vladimir Putin care se va afla în Piața Senatului și pe faleza Amiralității.

Programul Zilei Marinei Militare a Rusiei din Sankt-Petersburg:

10.00 – Ceremonia de arborare a drapelului Sfântului Andrei și salve de tun trase de pe teritoriul Cetății Petru și Pavel; se aprind torțele pe cele două Coloane Rostrale, care întruchipează puterea și măreția Marinei Militare Ruse.

11.00 – ”Parada navelor” și ”Valsul remorcherelor”. La finalul paradei se vor ridica în aer grupul de aviațe care va survola orașul de pe Neva. Parada se va încheia cu marșul cadeților de la instituțiile de învățământ ale Marinei Militare din Sankt-Petersburg.

21.00. În Piața Palatului va fi prezentată opera rock ”Juno și Avos”, scrisă de Aleksei Rîbnikov pe versurile lui Andrei Voznesenski.

22.30. Foc de artificii.

După paradă, navele ancorate pe Neva se vor deschide pentru vizitatori.

Video

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2142037