MAE rus a anunțat sfârșitul epocii colaborării cu Occidentul
03/08
Ministerul rus al Apărării: 27 schimburi de prizonieri cu Ucraina în tot acest timp
04/08

Forțele Armate ale Rusiei au distrus, lângă Lvov, o bază cu armament polonez

Foto: RIA Novosti

Rachete aer-sol de înaltă precizie și rază lungă de acțiune au distrus, în zona localității Radehov, regiunea Lvov, o bază unde se păstrau arme și muniție de producție străină trimise regimului de la Kiev din Polonia, a anunțat, la o conferință de presă, reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, Igor Konașenkov, relatează Izvestia.

”Cu rachete aer-sol de înaltă precizie și rază lungă de acțiune a fost distrusă, în zona așezării Radehov, regiunea Lvov, o bază de depozitare a armelor și muniției de producție străină trimise regimului de la Kiev din Polonia, a spus ofițerul de rang înalt.

La 2 iulie, Kievul a vorbit despre desfășurarea ”unor operațuni comune” împreună cu Varșovia. S-a precizat că 90% din ajutorul militar ajunge în Ucraina exact de acolo.

La 30 iulie s-a anunțat că Polonia va trimite trupelor ucrainene opt obuziere autopropulsate Krab, care sunt deja pregătite pentru expediere.

Armamentul va fi predat în cadrul acordului interguvernamental dintre Polonia și Ucraina, semnat la Kiev la începutul lunii iunie. Pentru Kiev vor fi fabricate încă 60 de obuziere Krab.

La 27 iulie, Forțele Aerospațiale ale Rusiei au lichidat, lângă Harkov, până la 500 de naționaliști ai Brigăzii 92 mecanizate a Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) și un număr important de tehnică militară. De asemenea, a fost lovit un punct de dislocare temporară a legiunii străine ucrainene, situat în zona orașului Nikolaev. Au fost lichidați cel mult 250 de mercenari străini și peste 20 de unități de tehnică militară.

Țările Occidentului și-au sporit susținerea militară acordată Ucrainei de când a început operațiunea specială de apărare a Donbasului, anunțată la 24 februarie de președintele Vladimir Putin.

Moscova a îndemnat în repetate rânduri țările occidentale să nu mai pompeze arme în Ucraina. După cum a arătat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, furnizând arme Ucrainei, Alianța Nord-Atlantică întra într-un proxy-război cu Rusia. El a subliniat că armamentul occidentul livrat Kievului va fi țintă legitimă pentru militarii ruși care participă la operațiunea specială.

1 Comment

  1. Gheoghe Bozgan spune:

    JOS FASCISMUL UCRAINIAN !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141912