Ministerul rus al Apărării: 27 schimburi de prizonieri cu Ucraina în tot acest timp
04/08
Ucraina a pierdut în instanță. Comandanții forțelor armate ucrainene au refuzat să execute ordinele. Din cronica zilei de 3 august
04/08

La Anatoli Ciubais a fost confirmat sindromul Guillain-Barre

Foto: RIA Novosti

Diagnosticul fostului vicepremier și șef al corporației Rosnano, Anatoli Ciubais (în imagine), a fost confirmat: el suferă de sindromul Guillain-Barre, a scris pe canalul său de Telegram jurnalista și omul de televiziune Ksenia Sobciak.

Sobciak a precizat că a aflat această informație de la soția fostului politician, Avdotia Smirnova, potrivit căreia, starea lui Ciubais s-a stabilizat, dar rămâne la reanimare.”Funcționează cu dificultate picioarele și mâinile, un ochiu nu se închide, are paralizie parțială a feței”, a scris Sobciak, potrivit Lenta.ru.

În opinia ei, boala lui Ciubais nu are legătură cu coronavirusul, deoarece, după cum a subliniat Sobciak, el a făcut boala în urmă cu doi ani, iar ultima doză de vaccin, în urmă cu șase luni.

Despre spitalizarea lui Anatoli Ciubais s-a aflat la 31 iulie. La acel moment s-a precizat că fostul politician a ajuns la secția de reanimare a unei clinici europene. Fostului șef al Rosnano i s-a făcut rău în timpul unei vacanțe pe Coasta de Smarald din Sardinia, Italia.

Sindromul Gaillain-Barre este o afecțiune autoimună, când organismul începe să se devoreze pe sine însuși, a explicat Viktor Șahnovici, neurolog, doctor în medicină. Potrivit spuselor sale, boala se vindecă prin administrarea de preparate imune care opresc această reacție, precum și prin metode speciale de purificare a sângelului. În același timp, organismul are nevoie de recuperare, deoarece problemele locomotorii rămân pentru o perioadă destul de lungă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2142009