Toate culorile curcubeului: Din creațiile rusoaicelor din România
23/01
Ziar american, despre ”ingerința rusă” și despre cum au subminat americanii URSS
23/01

A fost anunțată componența noului guvern rus

Sediul guvernului rus/ Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind numirea șefilor de ministere, informează Interfax.

Cu excepția ministrului Justiției, toți ceilalți titulari ai portofoliilor de forță și-au păstrat funcțiile în noul Guvern. Serghei Șoigu a rămas la Apărare, Evgheni Zinicev va conduce în continuare Situațiile de Urgență, iar Vladimir Kolokolțev – Afacerile Interne. La conducerea Ministerului de Justiție, prin decret prezidențial, a fost numit vicepremierul, șeful aparatului guvernamental, Konstantin Ciuicenko.

Conform documentului, Anton Siluanov și-a păstrat fotoliul de ministru de Finanțe, Denis Manturov a rămas șef la Ministerul Industriei și Comerțului, Serghei Lavrov va gestiona, în continuare, Ministerul de Externe. Evgheni Ditrih a fost reconfirmat ca ministru al Transporturilor, în timp ce Aleksandr Novak se va ocupa, și pe mai departe, de Energie. Dmitri Kolîbkin a rămas la Resurse naturale și Ecologie, iar Dmitri Patrușev la Agricultură.

Ministerul Dezvoltării economice va fi condus de către guvernatorul Regiunii Perm, Maksim Reșetnikov, la Muncă a fost numit viceministrul de finanțe, Anton Kotiakov. Vladimir Iakușev a fost reconfirmat în funcția de ministru al Construcțiilor.

n același timp, și-au pierdut funcțiile toți miniștrii din blocul social al fostului Guvern. La Sănătate, Veronika Skvorțova a fost înlocuită de șeful Roszdravnadzor (departamentul de monitorizare a sănătății – n.r), Mihail Murașko, ministrul Culturii a devenit șefa departamentului de cinematografie, Olga Liubimona, în locul lui Vladimir Medinski. Educația va fi coordonată de Serghei Kravțov, iar ministerul Științei și Învățământului superior a fost preluat de Valeri Falkov.

Ministrul Comunicațiilor a fost numit vicepreședintele Rostelekom pentru platforme digitale, Maksut Șadaev, în locul lui Konstantin Noskov.
La Sport a trecut Oleg Matîțin, iar ministrul Dezvoltării Orientului Extrem și Arcticii a fost numit Aleksandr Kozlov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2468419