MAE rus cere SUA să nu mai vorbească în numele Consiliului de Securitate al ONU
21/09
Mesajul lui Lavrov, adresat Adunării Generale a ONU (VIDEO)
22/09

OMS a declarat vaccinul rusesc împotriva coronavirusului ca fiind sigur și eficient

Foto: vladmedicina.ru

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a mulțumit Rusiei pentru dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului, transmite TASS.

După cum a declarat directorul Biroului European al OMS, Hans Kluge, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății al Federației Ruse, Mihail Murașko, vaccinul ”Sputnik V” este sigur și eficient.

«OMS apreciază foarte mult eforturile Federației Ruse în dezvoltarea  vaccinului împotriva coronavirusului și anume ”Sputnik V”. Aș dori să-i mulțumesc ministrului pentru acei pași făcuți, etapă cu etapă, pentru a dezvolta un vaccin sigur și eficient», a spus Kluge.

De asemenea, el a numit dezvoltarea vaccinului “principalul răspuns” al Rusiei la epidemia de coronavirus și a menționat că autoritățile ruse au făcut multe pentru a-i ajuta pe medici și cele mai vulnerabile grupuri ale populației.

Reamintim că, în august, Rusia a fost prima țară din lume care a înregistrat un vaccin împotriva coronavirusului, noul preparat fiind numit ”Sputnik V”. La Moscova a început deja a treia fază a testelor clinice, iar loturile de vaccin au ajuns în regiuni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406835