Putin: China nu reprezintă un pericol pentru Rusia
15/06
Kremlinul a anunțat temele negocierilor dintre Putin și Biden
15/06

Putin a respins acuzațiile că s-ar fi încercat asasinarea lui Navalnîi

Președintele Vladimir Putin, acordând un interviul postului de televiziune NBC/ Foto: Serviciul de presă al Kremlinului/ TASS

Rusia nu se ocupă de asasinarea opozanților politici, lucru valabil și pentru incidentul de anul trecut cu Aleksei Navalnîi, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un interviu acordat postului de televiziune NBC, fragmente din care au fost difuzate luni, scrie agenția TASS. 

”Nu avem un astfel de obicei – de a ucide pe cineva”, a spus președintele rus, răspunzând la întrebarea dacă a ordonat asasinarea lui Navalnîi și subliniind că ”președintele la noi nu ia asemenea decizii”. 

Navalnîi a fost spitalizat la Omsk, la 20 august 2020, după ce i s-a făcut rău la bordul avionului care-l ducea de la Tomsk la Moscova. Ulterior, el a fost transportat la clinica Charite, din Berlin. Pe 2 septembrie, autoritățile Germaniei au ieșit cu afirmația că Navalnîi a fost expus unei substanțe otrăvitoare din grupul ”Noviciok”. 

Autoritățile ruse au subliniat în repetate rânduri că, înainte să fie dus la Berlin, în organismul lui Navalnîi nu au fost detectate nici un fel de substanțe otrăvitoare. De asemenea, ele s-au declarat gata să colaboreze total la ancheta celor întâmplate și au trimis câteva solicitări în această chestiune. 

De două ori condamnat cu suspendare, Navalnîi a fost dat în urmărire pentru repetatele încălcări ale condițiilor de executare a pedepsei în cazul ”Yves Rocher”. El a fost reținut pe aeroportul Șeremetievo, iar la 2 februarie, instanța a decis înlocuirea pedepsei cu suspendare cu una cu executare. Navalnîi își ispășește pedeapsa în Colonia nr. 2, din regiunea Vladimir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406898