Serghei Karaganov: Noul război rece ar putea fi câștigat de Rusia
27/06
Zaharova, despre documentele ”secrete” privind operațiunea distrugătorului ”Defender”
28/06

Primele loturi din vaccinul ”Sputnik Light” au intrat în circuit civil

Foto: evo-news.ru

Primele loturi din vaccinul ”Sputnik Light” au intrat în circuitul civil, a anunțat ministrul Sănătății al Rusiei, Mihail Murașko.

«S-a încheiat etapa de control, iar primele loturi din vaccinul ”Sputnik Light” au intrat de pe liniile de producție în circuitul civil», a spus Murașko adresându-se jurnaliștilor.

Potrivit precizărilor sale, se intenționează ca serul ”Sputnik Light” să fie folosit pentru vaccinarea celor care au trecut prin boala COVID-19 și pentru revaccinare.

”Până la sfârșitul lunii iunie, în circuitul civil vor intra aproape 2,5 milioane de doze, iar volumul producției va fi sporit”, a adăugat Murașko.

Vaccinarea împotriva coronavirusului se efectuează în toate regiunile Federației Ruse. În august 2020, Minsterul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, ser dezvoltat de Centrul Național de Cercetare ”N. Gamaleya”. Preparatul a primit numele ”Sputnik V”.

De asemenea, în Rusia au fost dezvoltate și alte vaccinuri împotriva COVID-19; ”EpiVakKorona”, de la centrul ”Vektor” al Rospotrebnadzor și ”KoviVak”, dezvoltat de Centrul ”Ciumakov” al Academiei de Știință a Rusiei. La începutul lunii mai a fost anunțată înregistrarea celui de-al patrulea vaccin de concepție și producție autohtonă, ”Sputnik Light”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2597669