București. Cu ocazia Zilei de 23 august
23/08
MAE al Rusiei, la 82 de ani de la semnarea Pactului de neagresiune sovieto-german
23/08

Peskov a numit summit-ul ”Platforma Crimeea” un eveniment anti-rus

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov/ Foto: TASS

Întâlnirea de la Kiev a participanților la așa-numita ”Platformă Crimeea” este un eveniment ”neprietenos” și ”anti-rus”, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, transmite RIA Novosti.

„Considerăm acest eveniment ca fiind extrem de neprietenos față de țara noastră. Categoric, nu acceptăm astfel de declarații referitoare la regiunea rusă, referitor la Crimeea. Și în această privință, atitudinea este absolut neechivocă – îl tratăm ca pe un eveniment anti-rus”, a spus Peskov.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat crearea ”Platformei Crimeea” în august 2020. La aceasta, reprezentanții diferitelor țări și comunitatea de experți ar trebui să discute problema transferului Crimeii în componența Ucrainei. În luna februarie a acestui an, Zelenski a semnat un decret care a lansat platforma.

Prima întâlnire a forumului a avut loc la 23 august. Au participat 46 de delegații. Înainte de aceasta, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că doar 14 șefi de stat și de guvern vor veni la summit. Este vorba despre țările baltice, Polonia, Ungaria, Republica Moldova, Finlanda, etc. Zelenski a legat absența liderilor occidentali de teama față de Rusia.

Conform planurilor organizatorilor, forul ar trebui să aibă loc la mai multe niveluri: șefi de stat și de guvern, șefi de ministere de externe, parlamentari, precum și cu participarea experților.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226828