FSB: În spatele exploziei gazoductului din Crimeea s-au aflat serviciile ucrainene
09/09
Zaharova, despre planurile Ucrainei de demolare a memorialului ”Flacăra veșnică” din orașul Drogobîci
09/09

Mesajul ministrului Lavrov adresat organizatorilor și participanților la Forumul internațional antifascist-2021

Forumul internațional antifascist-2021 din Moscova/ Foto: sila-rus.ru

Adresez salutul meu organizatorilor și participanților la Forumul internațional antisfascis-2021, dedicat Zilei internaționale a memoriei victimelor fascismului (organizat la Moscova, la 8-9 septembrie – n.r.), a scris ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în mesajul său postat pe site-ul oficial al MAE Rus.

Anul acesta se derulează sub semnul a două date istorice importante: 80 de ani de la izbucnirea Marelui Război pentru Apărarea Patriei și 75 de ani de la încheierea lucrărilor Tribunalului de la Nürnberg, care i-a condamnat pe criminalii de război naziști.

Un grup de participanți la Forumul internațional antifascist-2021 din Moscova/ Foto: sila-rus.ru

Din păcate, efectul de atunci al vaccinării împotriva nazismului începe astăzi să slăbească. În Ucraina și în Țările Baltice se duce, pe față, o propagandă a rusofobiei, se ridică național-radicalii. Sunt profanate și distruse monumente ale soldaților Armatei Roșii, care au eliberat lumea de ”ciuma brună”. Se impune mai mult ca niciodată să fie sporite eforturile internaționale de stopare a acestor tendințe periculoase, ce reprezintă o amenințare la adresa principiilor fundamentale ale coexistenței pașnice a statelor.

Sper că Forumul dumneavoastră, ce se desfășoară sub deviza ”Amintindu-ne de trecut, ne gândim la viitor”, va contribui în mod consistent la păstrarea adevărului istoric, la combaterea xenofobiei, a intoleranței naționale și religioase.

Vă doresc dezbateri fructuoase și toate cele bune.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226840