Corneliu Vlad: Războiul rece se focalizează la antipozi
12/10
Britanicii și-au cerut scuze pentru fake-ul despre Rusia și AstraZeneca
13/10

Serghei Riabkov, despre întâlnirea cu Victoria Nuland

Adjunctul Secretarului de Stat al Statelor Unite pentru afaceri politice, Victoria Nuland, la Moscova/ Foto: TASS

Viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov, a relatat cum au decurs discuțiile purtate marți, la Moscova, cu adjunctul Secretarului de Stat al Statelor Unite pentru afaceri politice, Victoria Nuland și care au durat mai mult de două ore, relatează cotidianul ”Rossiiskaia gazeta”.

”Am dezbătut complex și destul de aprofundat chestiuni de ordin bilateral. În componența delegației americane, alături de subsecretarul de stat pe probleme politice, s-a aflat și un reprezentant al Casei Albe, ceea ce a permis ca discuția să fie directă și cât se poate de deschisă”, a spus Riabkov adresându-se jurnaliștilor.

Dar, potrivit spuselor sale, deocamdată nu s-a reușit obținerea vreunui mare progres.

”Nu pot spune că am realizat vreun mare progres”, a declarat Riabkov. ”Subiecte precum vize, condiții de funcționare a misiunilor diplomatice, rotația personalului diplomatic, normalizarea în ansamblu a activității instituțiilor Rusiei din SUA și ale SUA în Rusia, păstrează, mai degrabă, un însemnat potențial de criză și nu poate fi exclusă posibilitatea ca lucrurile să se agraveze, pe viitor, pe aceste direcții. Este ceea ce le-am spus colegilor americani în mod direct”.

Dar, a continuat diplomatul rus, ”sunt o serie de alte direcții ale activității noastre bilaterale, să le spunem sectoriale, unde au apărut motive pentru intensificarea dialogului, și cred că structurile noastre de profil se vor ocupa, în perioada imediat următoare, de aceste chestiuni”.

În plus, părțile au convenit ”să organizeze neîntârziat o rundă specializată de consultări la nivel de experți” pe teme sectoriale, a adăugat Riabkov.

”În plus, vor fi consultări suplimentare pe anumite segmente ale relațiilor bilaterale pe lângă vize și activitatea instituțiilor de peste hotare”, a spus el, fără însă a preciza despre ce domenii este vorba.

Viceministrul a mai spus că cererile de a marca mass-media drept ”agenți străini” ar putea fi anulate în Rusia în momentul în care ”colegii noștri din Washington și de oriunde altundeva vor ridica restricțiile aplicate mijloacelor noastre de informare în masă, le vor permite să lucreze liber, le vor permite oamenilor noștri să participe liber la activități, vor renunța la cererile ca, în mod obligatoriu, articolele lor să fie marcate ca fiind făcute de ”un agent străin”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406841