Nuland, la Moscova: Rusia a propus Statelor Unite să ridice reciproc restricțiile impuse reprezentanțelor din străinătate
13/10
Peskov, despre condițiile pentru creșterea tranzitului de gaze prin Ucraina
13/10

Cazul Navalnîi. Rusia a dat termen pentru răspunsurile din partea Germaniei, Franței și Suediei

Clinica Charité din Berlin unde a fost spitalizat Aleksei Navalnîi/ Foto: про-rodina.ru

Moscova așteaptă până la 16 octombrie răspunsurile Germaniei, Franței și Suediei în legătură cu situația legată de bloggerul Aleksei Navalnîi, a anunțat, la ședința Primului comitet al Adunării Generale a ONU, care se ocupă de problemele dezarmării, directorul adjunct interimar al Departamentului MAE Rus privind neproliferarea și controlul armelor, Konstantin Voronțov, citat de publicația Vzgliad.

”În conformitate cu solicitările trimise de noi la 6 octombrie în temeiul Articolului 9 al Convenției privind Interzicerea Armelor Chimice (CWC), așteptăm ca, în termenul stabilit de Convenție, și anume până la 16 octombrie, să primim răspunsuri pe fond din partea Germaniei, Franței și Suediei, fără de care este imposibilă confirmarea sau respingerea definitivă a presupusei prezențe a corpului delict în incidentul petrecut cu Navalnîi”, a spus diplomatul, citat de RIA Novosti.

Voronțov a declarat, de asemenea, că Rusia îndeamnă țările Uniunii Europene și ale NATO să înceteze să mai lanseze acuzații absolut nefondate la adresa statelor de bună credință ale CWC și să nu se mai ocupe de denaturarea faptelor cu scopul promovării propriilor interese politice”, a spus diplomatul.

În schimb, el a cerut țărilor să dea dovadă de responsabilitate pentru viitorul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) și pentru menținerea păcii și securității internaționale. ”La rândul său, Rusia va continua să obțină stabilirea adevărului în situația legată de domnul Navalnîi”, a subliniat Voronțov.

Ambasadorul Rusiei în Olanda, reprezentantul permanent al Rusiei la OPCW, Aleksandr Șulghin, a declarat că Marea Britanie, Germania, Franța și Suedia au primit lista întrebărilor Rusiei referitoare la incidentul cu Aleksei Navalnîi.

Șeful MAE Rus, Serghei Lavrov, a subliniat că, în cazul cu ”otrăvirea” lui Navalnîi, partenerii occidentali au întrecut toate limitele bunului simț și ale rațiunii. Șeful Serviciului pentru Informații Externe, Serghei Narîșkin, a spus că medicii nu au descoperit urme de otravă în organismul bloggerului înainte ca acesta să fie dus, cu un avion venit special din Germania, la o clinică din Berlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226796