Britanicii și-au cerut scuze pentru fake-ul despre Rusia și AstraZeneca
13/10
Cazul Navalnîi. Rusia a dat termen pentru răspunsurile din partea Germaniei, Franței și Suediei
13/10

Nuland, la Moscova: Rusia a propus Statelor Unite să ridice reciproc restricțiile impuse reprezentanțelor din străinătate

Viceministrul de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov/ Foto: lenta.ru

Moscova a propus Washingtonului să ridice reciproc măsurile de restricții aplicate activității reprezentanțelor din străinătate, se arată un comunicatul MAE Rus, publicat pe site-ul instituției la finalul întrevederii dintre viceministrul de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov și subsecretarul de stat al SUA pe probleme politice, Victoria Nuland, întâlnire desfășurată la Moscova în ziua de marți, scrie cotidianul ”Rossiisaia gazeta”.

După cum se arată în declarația Ministerului de Externe al Rusiei, o atenție deosebită a fost acordată problemelor referitoare la funcționarea reprezentanților din străinătate ale Rusiei și Statelor Unite pe teritoriul celuilalt.

”Partea rusă a subliniat că acțiunile ostile anti-ruse nu vor rămâne fără răspuns, dar Moscova nu vrea ca lucrurile să escaladeze în continuare. Propunem să ridicăm toate restricțiile introduse de ambele părți de-a lungul ultimilor ani”, se subliniază în declarația MAE Rus.

În plus, Moscova a îndemnat la o abordare realistă în relațiile dintre cele două țări, care să fie construite ”pe baza principiilor egalității și a respectului reciproc a intereselor unuia și ale celuilalt”.

După cum a scris, pe Twitter, biroul de presă al Ambasadei SUA în Rusia, Victoria Nuland consideră că discuțiile de la Moscova ”au fost constructive”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406886