”Măcar una s-a trezit”. Politician american: Nu există democrație în Ucraina
12/02
Rezultatele mult așteptatelor negocieri în ”Formatul Normandia”
12/02

Ambasada Rusă din București, în legătură cu mesajul Ministerului Afacerilor Externe al României

Ambasada Federației Ruse în România/ Foto: Facebook

În legătură cu mesajul Ministerului Afacerilor Externe al României privind convocarea Ambasadorului Federației Ruse la MAE, în urma declarațiilor publice făcute la 9 februarie, Ambasada Rusă scrie, pe pagina sa de Facebook, următoarele:

În acest context, Ambasada are onoarea de a invita pe toții ce doresc să vizioneze înregistrarea video integrală a conferinței de presă a Ambasadorului Rusiei în România cu ocazia Zilei Diplomatului Rus, care a avut loc pe 9 februarie la București. A fost difuzată online, înregistrarea fiind postată pe domeniul public în aceeași zi pe pagina de Facebook a Ambasadei (https://fb.watch/b5SQdmtuF6/).

Astfel, oricine are ocazia să-și formeze în mod liber și fără influență exterioară opinia, precum și să tragă concluzii despre ceea ce a avut loc în realitate și ce nu s-a întâmplat.

La rândul său, Ambasada ar dori să sublinieze că toate declarațiile Ambasadorului cu privire la problemele actualei agende internaționale și relațiile bilaterale ruso-române sunt pe deplin în concordanță cu poziția oficială a Federației Ruse, iar pe acest subiect au fost date numeroase explicații la nivelul Președintelui Rusiei, al Ministrului Afacerilor Externe și al altor persoane, autorizate să vorbească în numele Federației Ruse pe probleme de politică externă.

În ceea ce privește întrebările individuale ale jurnaliștilor, care aveau caracter personal-individual, Ambasadorul a subliniat că le poate răspunde doar în măsura cunoștințelor și experienței sale personale.

Practica convocării șefilor misiunilor diplomatice la Ministerul Afacerilor Externe al țării gazdă este o normă general acceptată, prevăzută de documentele internaționale relevante, și nu ridică nicio obiecție.

Cât de justificat a fost un astfel de demers al părții române în acest caz, fiecare poate judeca din înregistrarea video a conferinței de presă pe care am atașat-o.

 

 

1 Comment

  1. Basarabeanu spune:

    Cred ca secretarul de stat IULIAN Fota bate cimpii .Ambasadorul Rusiei sa distrat cu acest personaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406832